Ειδησεογραφικό site

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το σωματείο καταγγέλλει υπέρογκες δαπάνες για σεκιούριτι

2

Την καταγγελία ότι η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ πληρώνει με εκατομμύρια ευρώ (700.000 μόνο για δύο μήνες του 2017) εταιρεία φύλαξης διατυπώνει το σωματείο εργαζομένων στο Κέντρο.

Με ανακοίνωσή του, προσθέτει ότι η παρουσία δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση (χωρίς σύμβαση, όρους και πλαίσιο λειτουργίας που να διαφυλάττει την τήρηση της νομιμότητας εντός του Οργανισμού).

Στην ίδια ανακοίνωση το σωματείο αναφέρει: «Με εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ήδη καταγγείλει από τις 8 Απριλίου 2017 ενώπιον των Αστυνομικών Αρχών και στην Άμεση Δράση το γεγονός ότι η εταιρεία φύλαξης,- που λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες με ευθύνη της παρούσας Διοίκησης και αποζημιώνεται με τεράστια ποσά-, κατόπιν προφορικής εντολής του Προέδρου κ. Θ. Ρόζενμπεργκ διά του νομικού του συμβούλου απαγόρευσε την είσοδο Εργαζομένου στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ το πρωί της ίδιας ημέρας, με την ψευδή αιτιολογία ότι πραγματοποιείται συνεδρίαση του Δ.Σ του Οργανισμού, προκειμένου να αποκρύψει ποια άτομα βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στον Οργανισμό, για ποιο λόγο και τι ακριβώς έκαναν και εν τέλει πιθανές αξιόποινες πράξεις αυτών. Η παρουσία και ο ρόλος της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αποτελέσει εδώ και παρά πολλούς μήνες από τον Οκτώβριο 2016 και με έγγραφα αιτήματά μας προς τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θ. Ρόζενμπεργκ χωρίς ωστόσο καμία απάντηση από τον ίδιο – αντικείμενο διερεύνησης από το Σωματείο περί του ελέγχου τόσο της νομιμότητας της υπέρογκης αποζημίωσης της καθώς και σε συνδυασμό με τις ίδιες τις πράξεις της εντός του συνόλου των χώρων του Οργανισμού όπου φυλάσσονται και τηρούνται τα αρχεία λειτουργίας του (ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, σφραγίδες, έγγραφα υπηρεσιακά, μητρώα κ.α) καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει συνεχή ανεμπόδιστη και ανεξέλεγκτη πρόσβαση και δράση σε όλους τους χώρους του Οργανισμού, τηρεί το σύνολο των κλειδιών των γραφείων και των χώρων των αρχείων σε 24ωρη βάση όλο τον χρόνο.

Την από 8 Απριλίου 2017 Εξώδικη Δήλωση Διαμαρτυρία κοινοποιήσαμε και στο Υπουργείου Υγείας ζητώντας, βάσει των διαλαμβανομένων σε αυτή, την άμεση απομάκρυνση της εταιρείας φύλαξης, όμως αντί των αναμενόμενων ενεργειών ακούσαμε την 12η Απριλίου 2017 τον κ. Αν. Υπουργό Υγείας να λέει στην Βουλή ότι: «η εν λόγω εταιρεία φύλαξης δεν αποζημιώθηκε καθόλου το έτος 2016, ειμή μόνο αποζημιώθηκε τον Απρίλιο του 2017, συνολικά για τα έτη 2016 και 2017, με το ποσό των 700 χιλ. Ευρώ» και ότι «η εν λόγω εταιρεία φύλαξης δεν έφυγε λόγω αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά και δεν θα φύγει έως τον Ιούνιο 2017». Είναι γνωστό ότι μία εκ των κεντρικών πολιτικών του σημερινής πολιτικής ηγεσίας είναι η κατάργηση των εργολαβιών φύλαξης και καθαρισμού στον χώρο της υγείας και η σύναψη ατομικών συμβάσεων, όπως είναι και αυτονόητο ότι ο κ. Αν Υπουργός Υγείας δύναται να γνωρίζει μόνο όσα ο Πρόεδρος και Νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ του γνωστοποιεί. Σε αυτό το πλαίσιο: O Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. θ. Ρόζενμπεργκ,- ο οποίος και είναι ο μόνος που έχει δικαίωμα υπογραφής ενταλμάτων προς τις τράπεζες-, όφειλε να έχει γνωρίσει στον κ. Αν Υπουργό Υγείας το γεγονός ότι η επίμαχη εταιρεία φύλαξης έλαβε το έτος 2016 όχι μηδέν, όπως ανέφερε ο κ. Αν Υπουργός στην Βουλή, αλλά 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΑ 585 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ευρώ!!!, ποσό αδιαμφισβήτητο βάσει και του επίσημου απολογισμού δαπανών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έτους 2016 που έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια ενώ για το έτος 2017 στον Προϋπολογισμό του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όπως επίσης είναι αναρτημένος στην Διαύγεια έχουν προβλεφθεί για υπηρεσίες φύλαξης 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ 95 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

Ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. θ. Ρόζενμπεργκ όφειλε να έχει γνωρίσει στον κ. Αν Υπουργό Υγείας το γεγονός ότι για το έτος 2016 και για 2 μόνο μήνες του έτους 2017η εταιρεία φύλαξης έχει εισπράξει από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. 4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΑ 285 ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ευρώ!!! χωρίς διαγωνισμό, χωρίς καν σύμβαση ώστε να προβλέπεται ο παραμικρός όρος ή ρήτρα ευθύνης για την επίμαχη εταιρεία και ενώ το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. υπάγεται ήδη από τον Δεκέμβριο 2015 στον νόμο περί δημοσίου λογιστικού. Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κ. Θ. Ρόζενμπεργκ όφειλε να έχει ενημερώσει τον κ. Αν. Υπουργό Υγείας ότι με απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ήδη από καιρό προβεί στο αντίστοιχο πεδίο του καθαρισμού των κτιρίων σε ατομικές συμβάσεις καταργώντας την έως τότε εργολαβία, ενέργεια που επέλεξε να μην κάνει στο πεδίο της φύλαξης. Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποκρύπτει από το Υπουργείο διαχειριστικά στοιχεία της θητείας του, αφήνει εύλογα ερωτηματικά. Το Σωματείο των Εργαζομένων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχει ΗΔΗ κινήσει όλες τις διαδικασίες και θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη εκ του νόμου ενέργεια (άσκηση ένδικων μέσων) προκειμένου να επαναφέρει την νομιμότητα και να διαφυλάξει ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ την υπηρεσιακή κατάσταση αλλά και το προσωπικό μέλλον ενός εκάστου υπαλλήλου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.