Ειδησεογραφικό site

Καζάνι που βράζει η Δικαιοσύνη: Σε εξηγήσεις η εισαγγελέας Τσατάνη

95

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στο μέτωπο της Δικαιοσύνης. Όπως μετέδωσε το Mega στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου έχει καλέσει τη Δευτέρα σε εξηγήσεις την εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου που διενεργεί η ίδια για τους χειρισμούς της εισαγγελέως στο θέμα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κ. Τσατάνη υποστηρίζει μέσω του συνηγόρου της ότι στην κλήση που της έχει επιδοθεί δεν περιγράφονται τα αδικήματα για τα οποία καλείται να δώσει εξηγήσεις, με συνέπεια, όπως λέει, να μην μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Δικαστικές πηγές, θέλοντας να καταδείξουν την αοριστία της κλήσης, εξέφραζαν την απορία για ποιο λόγο διώκεται πειθαρχικά η εισαγγελέας, γιατί έβαλε τη υπόθεση Βγενόπουλου στο αρχείο ή γιατί διενήργησε η ίδια την έρευνα αντί της εισαγγελέως διαφθοράς.

Η έρευνα της προέδρου του Αρείου Πάγου ξεκίνησε μετά τις επιστολές του Γενικού Εισαγγελέα και του υπουργού Δικαιοσύνης της Κύπρου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης Βγενόπουλου, αλλά και για το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνημένα μεταξύ των Ελλήνων και Κυπρίων δικαστικών λειτουργών σε παλαιότερη συνάντηση που είχε γίνει για την εν λόγω υπόθεση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.