Ειδησεογραφικό site

Κατρούγκαλος στο BBC: Η νέα ήττα της Μέι περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση του Brexit

366

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα θαύμα» δηλώνει στο BBC Radio 4 ο Γιώργος Κατρούγκαλος σχολιάζοντας το Brexit – Δηλώνει απαισιόδοξος υπό αυτές τις συνθήκες

Στο BBC Radio 4 εμφανίστηκε μετά την ανακοίνωση του διορισμού του στη θέση του υπουργού Εξωτερικών ο Γιώργος Κατρούγκαλος, όπου σχολίασε τα όσα συμβαίνουν σχετικά με το Brexit.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στη χθεσινή ήττα της Τερέζα Μέι, που απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές για περισσότερο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

«Περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι αισιόδοξος για το Brexit υπό αυτές τις συνθήκες» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Μάλιστα, δεν θεωρεί αναμενόμενο να υπάρξει νέο άνοιγμα των διαπραγματεύσεων εκ μέρους της ΕΕ, καθώς χρειάστηκαν δυόμιση χρόνια για την παρούσα συμφωνία.

Για να δείξει μάλιστα το μέγεθος της απαισιοδοξίας του, ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι προσδοκά μάλλον σε… θαύμα, χωρίς να ξέρει τι είδους θαύμα είναι αυτό.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα θαύμα. Τα θαύματα συμβαίνουν, αλλά δεν μπορώ να διακρίνω τι είδους θαύμα θα είναι αυτό που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση» είπε χαρακτηριστικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.