Ειδησεογραφικό site

Κατρίνης: Αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι και τα χρέη πολιτών επί ΝΔ -Δεν έχουμε αγωνία να μπούμε σε κυβέρνηση

32

Για την ακρίβεια, τα χρέη των πολιτών αλλά και για τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Πρωθυπουργού ότι «μύρισαν» εκλογές, ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο: «Δεν συνιστά δα και κάποιο μυστικό ότι «μύρισαν εκλογές». Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι βρισκόμαστε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο». Για να προσθέσει: «Τα στελέχη της ΝΔ έχουν αποδείξει πολλές φορές μέχρι τώρα ότι δεν είναι «λαγωνικά», γιατί:

AΠροέβλεπαν ότι ο πληθωρισμός θα κρατήσει μόνο μέχρι τα Χριστούγεννα του 2021.
Άλλαξαν τον Δεκέμβριο του 2021 τον τρόπο υπολογισμού του φυσικού αερίου, που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της ενέργειας για τους πολίτες.
Διαβεβαίωναν ότι ο πτωχευτικός τους κώδικας, θα ρύθμιζε το ιδιωτικό χρέος, το οποίο ωστόσο διαρκώς αυξάνεται επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης.
Επίσης, σχολιάζοντας την μακρά προεκλογική περίοδο, ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε:

«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος είναι παραλυτική για την χώρα. Τα προεκλογικά σενάρια δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και στην σταθερότητα της χώρας. Και είναι βέβαιο, ότι όσο παραμένει η σημερινή κυβέρνηση, θα συνεχίσουν να αυξάνονται οι απλήρωτοι φόροι, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα χρέη των πολιτών κι η ζωή θα συνεχίσει να γίνεται δυσκολότερη. Αλλά και η μεσαία τάξη θα συνεχίσει να πιέζεται, παρότι αρχικά αποτέλεσε το «αντικείμενο του πόθου» του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξής του, για την άνοδό τους στην εξουσία. Με ανησυχεί πολύ, ότι λόγω της σημερινής κατάστασης το ναζιστικό μόρφωμα του κ. Κασιδιάρη φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει όλους».

Για το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται και τη στάση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι ακολουθεί αυτόνομη πορεία και στρατηγική. Δεν προσφερόμαστε ως βολικός εταίρος, ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχουμε καμία αγωνία να μπούμε σε κανενός είδους κυβερνητικό σχήμα. Μόνο στη βάση της δικής μας πρότασης, την οποία θα καταθέσουμε, θα καλέσουμε τις υπόλοιπες δυνάμεις να μας πουν αν συμφωνούν ή όχι. Επειδή τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβαίνουν στις εκλογές με κύριο στόχο να δείξουν στους πολίτες, ποιος είναι ο λιγότερο αποτυχημένος στη διακυβέρνηση της χώρας, είμαστε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα εκπλήξει αρνητικά και τους δύο. Το ΠΑΣΟΚ έχει αποδείξει διαχρονικά ότι, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση, βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα. Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ αποτελεί εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας της χώρας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.