Ειδησεογραφικό site

Καθαρές κουβέντες κοιτάζοντάς τους πολίτες στα μάτια

54

Η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας που γράφτηκε στα Τέμπη με το αίμα 57 ανθρώπων, κυρίως νέων φοιτητών, προκάλεσε σοκ σε όλους τους Έλληνες. Και ανέδειξε για ακόμη μία φορά τις ευθύνες της ΝΔ που κυβερνά σήμερα, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ που προηγήθηκε, που δεν έλαβαν καμία μέριμνα για την προστασία των πολιτών.

του Κώστα Ξυλούρη

Τα δύο κόμματα εξουσίας δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό και καμία δικαιολογία. Οι αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο «φως», αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα τρένα – και όχι μόνο – κυκλοφορούσαν στην τύχη!

Είναι θλιβερή η αντιμετώπιση των πολιτικών κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που το ένα ρίχνει την ευθύνη στο άλλο, την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί για τα θύματα, τα οποία δεν γυρίζουν πίσω. Το μόνο που μπορεί να απαλύνει τον πόνο των μανάδων και των άλλων συγγενών τους, είναι η καταδίκη όσων ευθύνονται.
Δυστυχώς όμως έχουμε φτάσει στο σημείο που η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τους πολιτικούς. Επικρατεί μια γενικότερη απογοήτευση από τα δεινά που βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι πολίτες, εξαιτίας των αποτυχημένων κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη ήταν η αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι. «Φτάνει πια, ως εδώ!» είναι η κραυγή των οργισμένων και αγανακτισμένων πολιτών. Η κοινωνική αγανάκτηση αποτυπώνεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν να αλλάζει ο πολιτικός χάρτης, με την αποχή να εκτοξεύεται στο 20%. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των εκλογών και το μόνο που ενδιαφέρει τους δύο αρχηγούς Μητσοτάκη και Τσίπρα, είναι πως θα κρατηθούν γαντζωμένοι στην εξουσία, ενώ το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν, είναι να μην διεκδικήσουν και πάλι την Πρωθυπουργία. παρόλο που η κοινωνία τους έχει αποβάλει  η  αλαζονεία δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα.
Η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει αντιληφθεί, ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες της χώρας, ειδικά σε μία περίοδο μεγάλων προκλήσεων και απρόβλεπτων καταστάσεων σε όλους τους τομείς. Είναι αναγκαίο να αλλάξουμε νοοτροπία, αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά. Και πρώτα να αλλάξει το ίδιο το κράτος, που υπολειτουργεί και είναι βαριά «τραυματισμένο» από τις συσσωρευμένες παθογένειες και εγκλωβισμένο στα δεικτια της γραφειοκρατίας
Είναι στο χέρι μας όλοι οι δημοκράτες πολίτες να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Και οι πολιτικοί να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα και να δείξουν στην πράξη, ότι πάνω από όλα προέχει το συμφέρον της χώρας και όχι το προσωπικό και το κομματικό όφελος. Η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και τη δημοκρατική νομιμότητα, είναι το ΠΑΣΟΚ, που είναι έτοιμο να αναλάβει τις ιστορικές του ευθύνες και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές τους, που αγωνιούν για την επάνοδο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Να δώσουμε αυτή την κρίσιμη μάχη για να πάει η χώρα μπροστά. Με πάθος και αυτοπεποίθηση να ανεβάσουμε τα μανίκια και να κατεβούμε στις γειτονιές, να μιλήσουμε στους πολίτες με ειλικρίνεια, καθαρές κουβέντες και κοιτάζοντάς τους στα μάτια, να τους υποσχεθούμε ότι δεν θα επαναλάβουμε τα όποια λάθη κάναμε στο παρελθόν. Έτσι θα στείλουμε το μήνυμα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι είμαστε αποφασισμένοι να ματώσουμε για τη χώρα και να κάνουμε τα πάντα για το καλό της. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να επανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών, που έχει τρωθεί τα τελευταία χρόνια. Ήρθε η ώρα εδώ και τώρα, όλοι μαζί για την μεγάλη αλλαγή, όμως στην πράξη, όχι στα λόγια!
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει με βάση την ιστορία και τις αρχές του να κάνει μία νέα αρχή. Συμβαδίζοντας με τους πολίτες, να πάρουμε στα χέρια μας τις πολιτικές εξελίξεις και να αποφασίσουμε επιτέλους με ποιους και από ποιον θα κυβερνηθεί αυτή η χώρα. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πάντα δίπλα στους πολίτες, με πρόγραμμα και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.
Και επειδή τίθεται το ερώτημα «με ποιον θα συνεργαστείτε από τα δύο μεγάλα κόμματα», η απάντηση είναι μία και καθαρή: Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει ένα ισχυρό ποσοστό για να μπορούμε να είμαστε πρωταγωνιστές και ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων. Δεν είναι προτεραιότητά μας η μοιρασιά των υπουργείων και οι δερμάτινες καρέκλες, ειδικά σήμερα με όλα αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν. Φυσικά δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη, όμως θα συμβαδίσουμε με το λαό και τις ανάγκες του.
Για την πορεία της χώρας σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση θα αποφασίσουν οι πολίτες και όχι οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, οι οποίοι κατάφεραν τα τελευταία χρόνια με τις καταστροφικές κυβερνήσεις τους, να κτίσουν τα τείχη του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης και του πελατειακού κράτους, με συναλλαγές, αθέμιτες διαδικασίες και στημένους διαγωνισμούς με απ’ ευθείας αναθέσεις. Ο Πρωθυπουργός της χώρας έστησε το – όπως το χαρακτήρισε – επιτελικό κράτος, το οποίο αποδείχθηκε κρατίδιο των ολίγων. Ικανοποίησε επιλεκτικά τους κολλητούς και μια μερίδα εργολάβων με χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων στο όνομα των επενδύσεων. Την ίδια ώρα εξαπατούσε το λαό, μοιράζοντάς του επιδόματα και φιλοδωρήματα.
Και βέβαια δεν ήταν μόνο η σπατάλη του Δημοσίου, αλλά και η κατάχρηση των θεσμών. Ο κύριος Μητσοτάκης  κατήργησε κανόνες και νόμους προκειμένου να αναλάβει προσωπικά τις μυστικές υπηρεσίες και να παρακολουθεί τους πάντες. Για πρώτη φορά κατηγορείται Πρωθυπουργός της Ελλάδας να παρακολουθεί στρατηγούς, υπουργούς, δημοσιογράφους, προέδρους κομμάτων και όποιους άλλους τον ενδιέφεραν. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Αυτό είναι το κράτος δικαίου ή το παρακράτος του κυρίου Μητσοτάκη;
Όταν έρθει η ώρα της κάλπης, ο κυρίαρχος λαός θα κρίνει και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, για τις καταστροφικές τους κυβερνήσεις που έφεραν τη χώρα στο τέλμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.