Ειδησεογραφικό site

Καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα – Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας

32

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες την δυτική Ελλάδα με χαλάζι, καταιγίδες και έντονη βροχόπτωση.

Λόγω της βροχής στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων καθώς πολλά υπόγεια σε σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, όπως επίσης πολλά χωράφια και σχεδόν όλοι οι δρόμοι της πόλης!

Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο kafeneio-megalopolis.gr, συνεργεία του Δήμου προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αλλά οι δυνάμεις και τα μέσα που υπάρχουν δεν επαρκούν.
Μάλιστα, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στους χώρους του ΑΗΣ Α΄της ΔΕΗ αλλά και σε κάποια σημεία στο ορυχείο.

Την ίδια ώρα, στην Κεφαλονιά βρέχει ασταμάτητα τις τελευταίες πέντε ώρες, ενώ ο Μετεωρολογικός Σταθμός Φαρακλάτων είχε καταγράψει μέχρι και τις 16.30 56 χιλιοστά βροχής που αντιστοιχούν σε 56 τόνους νερού ανά στρέμμα!

Εγκλωβισμένοι οδηγοί στην εθνική Τρίπολης-Καλαμάτας

Εν τω μεταξύ, ακινητοποιημένα έμειναν για αρκετές ώρες τα αυτοκίνητα στη Σήραγγα Ραψομάτη εξαιτίας της σφοδρής χαλαζόπτωσης.

Στην εθνική οδό Τρίπολης-Καλαμάτας το χαλάζι εγκλώβισε τουλάχιστον 60 αυτοκίνητα μέσα στο τούνελ με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός καθώς οι οδηγοί λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων δεν μπορούσαν να κινηθούν με τα οχήματά τους.

Στο σημείο έφτασε όχημα της Αστυνομίας προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία καθώς το δεξιό ρεύμα του δρόμου παρέμεινε κλειστό για αρκετή ώρα. Περίπου στις 19:30 η Πυροσβεστική ενημέρωνε τους οδηγούς που είχαν εγκλωβιστεί να γυρίσουν πίσω και παραλλήλως εξέτρεπε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων από την παλαιά εθνική οδό.

surraga-tripoli-kalamata

Τα σχόλια είναι κλειστά.