Ειδησεογραφικό site

Καταρρέουν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ: Εξαφανισμένοι Ηλιόπουλος, Νοτοπούλου, Μπελαβίλας

376

Λευκή πετσέτα έχουν σχεδόν πετάξει στο Μέγαρο Μαξίμου ενόψει των δημοτικών εκλογών, καθώς οι τρεις υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όχι απλά δείχνουν από τις μετρήσεις να ηττώνται αλλά καταγράφουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά σε σημείο που να αμφισβητείται ακόμη και η είσοδός τους στο β’ γύρο των εκλογών προκειμένου να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο.

Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα, Κατερίνα Νοτοπούλου στη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Μπελαβίλας στον Πειραιά, πρόσωπα που -όπως αποδεικνύεται- είναι αδιάφορα στους πολίτες, έχουν απογοητεύσει το Μαξίμου και την Κουμουνδούρου που τους επέλεξε, ενώ ήδη στο κυβερνητικό στρατόπεδο διαρρέουν ότι «το παιχνίδι δε γυρίζει, ας κάνουμε τουλάχιστον μια αξιοπρεπή ήττα»
Φοβούνται ότι σε συνδυασμό με τις ευρωεκλογές και μια πιθανή μεγάλη πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργηθεί ένα σκηνικό απόλυτης κατάρρευσης του κυβερνώντος κόμματος, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Και ξέρουν ότι από τη στιγμή που οι πολίτες βλέπουν ένα κόμμα να ηττάται πηγαίνουν με το ρεύμα του νικητή.

Άλλωστε, η δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το Πρώτο Θέμα δείχνει τεράστια διαφορά των δύο κομμάτων και μεγάλη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών.

Και αυτό το συναίσθημα της ήττας έρχονται να ενισχύσουν και οι πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει και όλες τις μεγάλες περιφέρειες της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και μεγάλους δήμους όπως της Πάτρας, του Αγρινίου, του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων.

Αναφορικά με τους τρεις μεγάλους δήμους είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νάσος Ηλιόπουλος, με το ζόρι συγκεντρώνει στις μετρήσεις 10% και απειλείται ακόμη και από τον Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Τον Ηλιόπουλο δεν τον γνωρίζει ο κόσμος, δεν έχει ερείσματα στη βάση ενώ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα δεν τον «παίρνουν από το χέρι» γειτονιά – γειτονιά για να τον αναδείξουν.

Στον Πειραιά οι μετρήσεις δείχνουν συντριπτική διαφορά του Γιάννη Μώραλη από τους αντιπάλους τους με τον Νίκο Μπελαβίλα, άλλη κομματική υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπαίνει ούτε στον β΄ γύρο.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη ο στηριζόμενος από τη ΝΔ Νίκος Ταχιάος ξεπερνά το 21% και ακολουθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου με 11% ενώ απειλείται από τον Σπύρο Βούγια που ανεβαίνει συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και νεαρή στην ηλικία η Νοτοπούλου δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά στην ομάδα 17-44, ενδεχομένως γιατί υφίσταται τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος και το γεγονός ότι και η ίδια ήταν μέχρι πρότινος υπουργός.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί κατήφεια, αν και είναι ακόμη νωρίς για τελικά συμπεράσματα καθώς απομένουν σχεδόν 100 ημέρες από τις εκλογές και όλα μπορούν να συμβούν.

Όμως, έχουν αρχίσει οι γκρίνιες για τις επιλογές που φαίνεται ότι δεν αρέσουν σε πολλούς και γι’ αυτό και δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη από το κόμμα.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί (και στην εξίσωση μπαίνει και η Ρένα Δούρου που ηττάται κατά κράτος από τον Γιώργο Πατούλη) προβληματίζει γιατί αποτελεί και δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Στο Μαξίμου φοβούνται ότι οι επίσημοι υποψήφιοι θα τιμωρηθούν για την κυβερνητική πολιτική και ταυτόχρονα το κλίμα ήττας θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να σηκώσει κεφάλι το κόμμα στις επόμενες δημοσκοπήσεις και να παγιωθεί η διαφορά με τη ΝΔ

Τα σχόλια είναι κλειστά.