Ειδησεογραφικό site

Καταρρέει η δημοτικότητα Τραμπ: Έφτασε στο 37%

234

Στο 37% υποχώρησε η δημοτικότητα του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, επίδοση που αποτελεί τη χειρότερη της μέχρι στιγμής θητείας του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Αντίθετα οι αρνητικές γνώμες για τον αμερικανό πρόεδρο έφτασαν το 58%.

Όπως παρατηρεί το ABC στο ίδιο χρονικό σημείο ο προκάτοχος του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα, απολάμβανε ποσοστού αποδοχής λίγο κάτω από το 60% ενώ ο Τζορτζ Μπους βρισκόταν στα επίπεδα του 50%, αν και στη συνέχεια οι θετικές γνώμες και για τους δύο υποχώρησαν αρκετά με αυτές για τον Ομπάμα να φτάνουν το 40% και για τον Μπους το 25%.

Η επίδοση αυτή για τον Τραμπ είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί για πρόεδρο των ΗΠΑ σε αυτό το σημείο της πρώτης θητείας τους από το 1945 οπότε το Gallup ξεκίνησε να διεξάγει δημοσκοπήσεις για αμερικανούς προέδρους.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Μπιλ Κλίντον έφτασε στα επίπεδα του 37% στον πέμπτο μήνα της προεδρίας του, τον Ιούνιο του 1993, ο Ρίγκαν τον Ιανουάριο του 1983 ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ενώ ο Νίξον χρειάστηκε να φτάσει στη δεύτερη θητεία του και υπό το βάρος του σκανδάλου του Γουότεργκεϊτ για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.