Ειδησεογραφικό site

Καταπέλτης ο Λακόπουλος: «Έργο αδράνειας Τσίπρα η μεγάλη συμμετοχή στο ΚΙΝΑΛ -Αφανής ηττημένος»

396

Με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο δημοσιογράφος εκτιμά ότι η μεγάλη συμμετοχή πολιτών (270 000 ψηφοφόροι) «είναι έργο Τσίπρα. Αυτός την προκάλεσε και σ’ αυτόν απευθύνεται» και διερωτάται αν «πρόκειται για προειδοποίηση ή για οριστικό αποχωρισμό; Όσοι ενίσχυσαν τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ έχουν εγκαταλείψει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα για να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει ως τώρα;»

Ο δημοσιογράφος, που μέχρι πρότινος φερόταν ως τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι «μόνο όποιος δεν ήθελε δεν το έβλεπε το τελευταίο διάστημα: ένα μέρος των παλαιών ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Αλέξη Τσίπρα τα τελευταία χρόνια αγανακτούσε με τη συμπεριφορά ορισμένων κομματικών στελεχών του παλαιού ΣΥΡΙΖΑ απέναντί τους».

Ο ίδιος σημειώνει ότι «ιδίως τα πιο σκληρά στοιχεία από κάθε φράξια της Κουμουνδούρου τους έφραζαν το δρόμο προς την οργάνωση -ή τους περιθωριοποιούσαν εντός των οργανώσεων. Όταν οι «Σκουρλέτηδες» δεν τους υπέβαλαν σε τεστ ιδεολογικής καθαρότητας. Ήταν το δεύτερο κύμα αρνητικής συμπεριφοράς, απέναντι σε αυτούς που τους έκαναν κυβέρνηση το 2015. Είχε προηγηθεί η περίοδος που κυβερνούσε ο Τσίπρας όταν η αποκοπή των πρώην ΠΑΣΟΚ, από τον κρατικό μηχανισμό και τις άλλες πλευρές της εξουσίας ήταν ενοχλητική. Ωστόσο την ξεπέρασαν και έδωσαν ξανά την ψήφο τους -στον Τσίπρα προσωπικά- το 2019 ελπίζοντας στον μετασχηματισμό κόμματος, σε μεγάλο φορέα Αριστερας -Κεντροαριστεράς. Τον είχαν ήδη αναγορεύσει σε επικεφαλής της Δημοκρατικής Παράταξης. Φευ! Είδαν ξανά πρώτο στο προσκήνιο, τον Σκουρλέτη του Βούτση, τον Παππά, τη Δούρου, τον Παπαδημούλη, τον Πολάκη, τα παλιά γκρουπούσκουλα».

Ο κ. Λακόπουλος συνεχίζει γράφοντας πως «Ολοφάνερα αυτό το κόμμα δεν προτίθεται να αλλάξει. Θέλει τη διεύρυνση για να βρίσκει νεροκουβαλητές. Να φέρνουν τον κόσμο και αυτοί να παίρνουν τα αξιώματα. Με την ικανοποίηση του… δευτέρου κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν καταδίκασε αυτές τις συμπεριφορές. Δεν επέβαλε στην πράξη τη διεύρυνση στη βάση και δεν οργάνωσε την μετεξέλιξη. Ήταν το κρίσιμο σημείο. Γιατί όσοι από το ΠΑΣΟΚ πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασπάσθηκαν το καταστατικό και τις παρακμιακές ιδέες του. Θεώρησαν ότι συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της Δημοκρατικης παράταξης, υπό τον Τσίπρα αυτή τη φορά. Και όσο δεν έβλεπαν να συμβαίνει, τόσο μεγάλωνε η απογοήτευση. Αναζητούσαν λοιπόν μια ευκαιρία για να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκεια τους. Έτσι είδαν τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ. Ως εκτόνωση για όσα υπέστησαν από τους Συριζαίους του 3%». Επιπλέον όπως λέει έμπειρο στέλεχος «πολλοί από το παλιό ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στις αρχαιρεσίες του ΚΙΝΑΛ για να ξεπλυθούν από τα μνημόνια ή γιατί αισθάνονται ριγμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ». Η συμμετοχή τους στις κάλπες του ΚΙΝΑΛ είναι έργο Τσίπρα. Αυτός την προκάλεσε και σ’ αυτόν απευθύνεται».

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως «ακόμη και όταν προκηρύχθηκαν αυτές οι εκλογές, δεν έδειξε [ο Τσίπρας] να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Ένας πολιτικός ηγέτης που θέλει να κατοχυρώσει το χώρο του από ανίερες υπονομεύσεις, θα πυροβολούσε την Κληρονομική Δημοκρατία που ενισχύεται -μετά τον Μητσοτάκη και τη Φώφη και τον Παπανδρέου για δεύτερη φορά. Αντίθετα φάνηκε να αποδέχεται την αναρρίχηση ενός ακόμη κληρονόμου, ως εν δυνάμει… συμμάχου του. Ότι τάχα ο άνθρωπος που χαντάκωσε τη χώρα με το Μνημόνιο θα μπορούσε να γίνει ποτέ εταίρος του. Κάποιοι του έστησαν παγίδα με το σύνθημα «να μην γίνουμε ΠΑΣΟΚ» και αυτός έπεσε μέσα. Δυο φορές. Πρώτα με την εγκατάλειψη της μετεξέλιξης. Τώρα με… ουδετερότητα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ενώ όλοι οι υποψήφιοι του ήταν εναντίον του Τσίπρα- πλην Καστανίδη. Η οξυδέρκειά του τον εγκατέλειψε και οσονούπω θα τον εγκαταλείψει και το αστέρι του. Σε καθε περίπτωση, όποιος και αν κερδίσει στο ΚΙΝΑΛ, ο ιδιος ειναι ο αφανής «ηττημένος» – και ας κράτησε αποστάσεις. Το ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι ολοφάνερο: πρόκειται για προειδοποίηση ή για οριστικό αποχωρισμό; Όσοι ενίσχυσαν τις κάλπες του ΚΙΝΑΛ έχουν εγκαταλείψει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή στέλνουν μήνυμα στον Τσίπρα για να πάρει τις αποφάσεις που αποφεύγει ως τώρα; Είναι στο χέρι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στο επόμενο διάστημα να αποκαταστήσει τα πράγματα, ανακτώντας την εμπιστοσύνη αυτών των πολιτών που δεν αντέχουν άλλο να υποστηρίζουν ένα κόμμα που δίνει χώρο στους επιβαρυμένους, τους αλαφροΐσκιωτους και τους οπισθοδρομικούς», αναφέρει μεταξύ άλλων

Τα σχόλια είναι κλειστά.