Ειδησεογραφικό site

Καταγγελία Ιβάνοφ: Έλαβα πρόσκληση για την τελετή ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατόπιν εορτής

135

Ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ υποστηρίζει ότι ο λόγος της απουσίας του ήταν ότι έλαβε την πρόσκληση μετά την τελετή – Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι η πρόσκληση εστάλη έγκαιρα

Πεδίο αντιπαράθεσης προκαλεί στα Σκόπια η σημερινή πανηγυρική φιέστα της κυβέρνησης για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ και την έπαρση της σημαίας της Συμμαχίας στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνησης της χώρας.

Απών από την τελετή ήταν ο πρόεδρος της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, που είναι κατηγορηματικά αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, το γραφείο του προέδρου απάντησε σε σκοπιανά μέσα ενημέρωσης ότι ο πρόεδρος«δεν εκλήθη και αυτός είναι ο λόγος που δεν παρέστη» στην εκδήλωση.

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι υποστήριξε ότι η πρόσκληση εστάλη έγκαιρα, μέσω e-mail και κούριερ και δεν έλαβε ποτέ εξήγηση για τον λόγο της απουσίας του Γκιόργκι Ιβάνοφ από την εκδήλωση. Μάλιστα, στον λογαριασμό του στο twitter δημοσίευσε το e-mail της πρόσκλησης, με αποδέκτες και την προεδρία.

Πάντως, ορισμένα ΜΜΕ των Σκοπίων δείχνουν φωτογραφίες στις οποίες δεν προκύπτει ότι υπάρχει θέση για τον Ιβάνοφ, ενώ ο Ζόραν Ζάεφ μνημόνευσε όλους τους προηγούμενους προέδρους πλην του νυν.

Ο πρώην πρόεδρος Μπράνκο Τσερβενκόφσκι επίσης δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, αλλά υπήρχε κενή θέση γι’ αυτόν. Επίσης δεν παρέστησαν ο ηγέτης της μείζονος αντιπολίτευσης VMRO DPMNE Χρίστιαν Μίκοσκι και ο ηγέτης της DUI Aλί Αχμέτι.

Σύμφωνα με το VMRO-DPMNE, ο Μίκοσκι είχε ήδη προγραμματίσει άλλα καθήκοντα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.