Ειδησεογραφικό site

Καταδικάστηκαν οι νεαροί που είχαν κακοποιήσει σκύλο όταν ήταν φαντάροι

2.984

Το περιστατικό είχε γίνει γνωστό το Μάρτιο όταν δημοσιοποίθηκε το σχετικό βίντεο – Οι σκηνές είχαν καταγραφεί στην Κόνιτσα

Την καταδίκη σε ποινή φυλάκισης 10 ετών με διετη αναστολή των δύο νεαρών που είχαν κακοποιήσει σκύλο όταν ήταν φαντάροι στην Κόνιτσα αποφάσισε το Πενταμελές Δικαστήριο Ιωαννίνων.

Στους δύο νεαρούς επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Όπως γράφει το zoosos.gr σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με διετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ καταδικάστηκε και ο τότε φαντάρος που απαθανάτισε την κακοποίηση.

Στο βίντεο οι δύο στρατιώτες είχαν καταγραφεί να αρπάζουν το σκυλάκι και στη συνέχεια να το πετούν σε γκρεμό.

Δείτε καρέ από το βίντεο:

konitsa-new3
konitsa-new2
konitsa-new1

Την αυστηρότατη προβλεπόμενη ποινή για τους δύο φαντάρους είχε ζητήσει ο Πάνος Καμμένος τον Μάρτιο όταν είχε δει το φως της δημοσιότητας το βίντεο.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη τους παρότι εξέφρασαν την ειλικρινή τους μεταμέλεια για όσα συνέβησαν αποδίδοντάς τα σε επιπολαιότητα της στιγμής.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φιλοζωικής Δράσης Εθελοντών Ν. Θεσπρωτίας ο δικαστής τους εξήγησε ότι οι χρηματικές ποινές που τους επιβλήθηκαν είναι πολύ μικρές και επιεικείς και ότι εξαντλήθηκαν τα όρια λόγω του νεαρού της ηλικίας τους, ο ένας είναι 19 και ο άλλος 20 ετών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.