Ειδησεογραφικό site

«Καρφί» ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Καμμένου: Να είμαστε προσεκτικοί στα ελληνοτουρκικά θέματα

43

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας και στον απόηχο των δηλώσεων που προηγήθηκαν συνέστησε «να είμαστε προσεκτικοί για αυτά τα θέματα, στην εκφορά στο δημόσιο λόγο».

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Ρήγας ανέφερε πως «η πολιτική στάση της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένη. Παραμείναμε πόλος σταθερότητας σε μια περιοχή πολύ τεταμένη» και συμπλήρωσε πως «βοηθάει η ειρηνική συνύπαρξη και τους δύο λαούς».

«Η διαρκής λιτότητα μένει πίσω»

Κατά τα λοιπά, εμφανίστηκε πιστός στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν μέτρα λιτότητας. Ο κ. Ρήγας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μετά τη συνάντηση του Eurogroup φεύγει πίσω η διαρκής λιτότητα. Τα μέτρα δεν θα είναι προς μία κατεύθυνση θα είναι και από την άλλη».

Ο ίδιος μίλησε για μία «δύσκολη άσκηση» για την ελληνική πλευρά, ωστόσο όπως ανέφερε «έχουμε μία ικανοποίηση γιατί θεσμοί και επικεφαλής αναγκάστηκαν να θεωρούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η λιτότητα στην Ελλάδα». Ενώ σχολίασε ότι «τα κλιμάκια δεν μπορούν να βγουν έξω από αυτά που έχουν συμφωνηθεί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.