Ειδησεογραφικό site

Καρχαρίες επιτέθηκαν σε φάλαινα-Έκλεισε η Bondi Beach

129

Bondi Beach… το «γήπεδο» των σέρφερ, μέσα στην πόλη του Σίδνεϊ. Τα μονίμως μεγάλα κύματα και ο αέρας που φυσά, καθιστούν τη διάσημη παραλία ως την ιδανική για σέρφινγκ. Όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος. Είναι η παραλία με τις περισσότερες επιθέσεις από καρχαρίες στην Αυστραλία. Την Τρίτη, οι αυστραλιανές αρχές εκκένωσαν και έκλεισαν την Bondi Beach, καθώς στην άμμο ξεβράστηκε το μία νεκρή φάλαινα, η οποία είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις από καρχαρίες.

Το κουφάρι της φάλαινας ξεβράστηκε στην παραλία γύρω στις έξι το πρωί. Δεν μύριζε καθόλου, που σημαίνει ότι οι καρχαρίες είχαν επιτεθεί μόλις πριν λίγη ώρα στο μεγάλο θηλαστικό.

Γύρω στις οκτώ το πρωί, οι αρμόδια υπηρεσία μετακίνησε τη σκοτωμένη φάλαινα, αλλά το Συμβούλιο διαχείρισης της παραλίας αποφάσισε να παραμείνει κλειστή, καθώς η επίθεση είχε πιστοποιήσει την ύπαρξη καρχαριών στην περιοχή. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ότι για λόγους ασφαλείας, η παραλία θα παρέμενε κλειστή όλη την ημέρα και θα επαναλειτουργούσε την Τετάρτη.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου, πάντως καθησύχασε τους σέρφερ, λέγοντας πως «κάθε χρόνο πεθαίνουν 300 άτομα από πνιγμό στις παραλίες της Αυστραλίας, αλλά λιγότεροι από ένας κατά μέσο όρο από επίθεση καρχαρία».

bondi_1

Τα σχόλια είναι κλειστά.