Ειδησεογραφικό site

Καραμανλική «παράγκα» στον ΣΥΡΙΖΑ

460

Έντονο προβληματισμό στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλούν οι χρησμοί του επονομαζόμενου και «Βούδα της Ραφήνας», όπως επίσης και οι υπόγειες διαδρομές πρώην συνεργατών του με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις δημόσιες δηλώσεις ακροδεξιών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, όπως ο Πάνος Καμμένος και η Κατερίνα Παπακώστα, οι οποίοι δηλώνουν ότι εκπροσωπούν το Καραμανλικό στρατόπεδο.
Ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής δεν έκανε απολύτως τίποτα να τους βάλει στη θέση τους. Αντιθέτως, αφήνει να σέρνεται η φημολογία ότι βρίσκεται τόσο ο ίδιος όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος σε επαφή με ένα σύστημα πρώην στελεχών της ΝΔ, οι οποίοι αυτομόλησαν από την κεντροδεξιά παράταξη για να γίνουν υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η παρουσία του πρώην εκπροσώπου του Κ. Καραμανλή Μάνου Αντώναρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως χειροκροτητής του πρωθυπουργού.
Ακόμα και αυτός ομιλεί εξ ονόματος του «Βούδα της Ραφήνας» χωρίς ο Κ. Καραμανλής να μπει στον κόπο να τον ανακαλέσει στην τάξη.
Η περίεργη σύμπλευση των αυτοαποκαλούμενων Καραμανλικών με τον ΣΥΡΙΖΑ και η σιωπή του ίδιου του Καραμανλή δεν είναι κάτι το ανεξήγητο.
Από την αρχή της διακυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας είχε ως στρατηγικό στόχο το λεγόμενο παλιό πολιτικό σύστημα, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Έφτασε μάλιστα σε σημείο να κατηγορεί μονίμως τα δύο αυτά κόμματα ως υπαίτια για τη χρεοκοπία της χώρας.
Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στην επταετία διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή, στη διάρκεια της οποίας εκτινάχτηκαν στα ύψη τα ελλείμματα, ο δανεισμός και το κόστος λειτουργίας του δημοσίου τομέα.
Με στοχευμένες επιθέσεις ο Αλέξης Τσίπρας εμφάνιζε ως υπαίτιο για τα δεινά του τόπου και τα μνημόνια τον Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διαχειρίζονταν την κρίση μιας χρεοκοπημένης στην ουσία χώρας ενώ δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στον Κ. Καραμανλή.

ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας αποδίδεται και αυτή στον Καραμανλικό παράγοντα και στις υπόγειες διαδρομές ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κώστα Καραμανλή.
Ακόμα και η τοποθέτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο νευραλγικό πόστο του Υπουργείου Δικαιοσύνης αποδίδεται στον Κ. Καραμανλή παρ’ ότι ο ίδιος συνδεόταν πριν από πολλά χρόνια με φιλική σχέση με την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό που εξοργίζει περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι οι θέσεις που διατυπώνουν διάφορα πρόσωπα, τα οποία είναι τακτικοί επισκέπτες στο γραφείο του Κ. Καραμανλή και αποδέκτες των χρησμών του.
Ο περίγυρος Καραμανλή κατά περίεργο τρόπο είναι φιλικός προς τον Αλέξη Τσίπρα και εχθρικός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Η ασυλία για τον «Βούδα της Ραφήνας» άρχισε να τελειώνει το τελευταίο διάστημα.
Το ΠΑΣΟΚ επίσημα διά του γραμματέως του Τομέα Ενημέρωσης Σταμάτη Μαλέλη ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να τον ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η στάση του ΠΑΣΟΚ απεγκλωβίζει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκαστικά θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο στο οποίο θα συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ για να συμπληρωθούν οι 180 ψήφοι που χρειάζονται και για να αποφευχθεί μια νέα εκλογική αναμέτρηση.
Στο Μαξίμου οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι έχουν προεξοφλήσει την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές, άρχισαν να κάνουν σχέδια για την εκλογή προέδρου της ΝΔ.
Οι «Γκέμπελς» του Μαξίμου πιστεύουν ότι θα βραχυκυκλώσουν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και θα διαρρήξουν μια ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ αν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για επόμενο πρόεδρο της ΝΔ τον Κ. Καραμανλή.
Πρόκειται για την απόλυτη προβοκάτσια η οποία όμως για να υλοποιηθεί απαιτεί τη συμμετοχή στο κόλπο και του ίδιου του Κ. Καραμανλή.
Βεβαίως, ο ίδιος επιδιώκει να ξεπλυθεί μέσα από το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα αλλά αυτό το ξέπλυμα ευνοεί τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργεί διαλυτικά για την παράταξη την οποία υποτίθεται στηρίζει αν και έχει επιλέξει τη σιωπή για όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τον λαό και τη χώρα

Τα σχόλια είναι κλειστά.