Ειδησεογραφικό site

Καρακώστα: «Μακεδονική» η γλώσσα των Σκοπιανών – Καμία συζήτηση

3.690

Για την παραχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας, δήλωσε: «Ένας που είναι στα 50 και τα 60 του θα αλλάξει τη γλώσσα του;»

Την άποψη ότι στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή «δεν υπάρχει κάτι που κόβουμε» διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.

Θυμίζοντας τα όσα είπε πριν από λίγες ώρες ο Γιώργος Κατρούγκαλος ότι «θα παραιτηθώ αύριο εάν υπάρχει στο νομοσχέδιο μία φράση για περικοπές», η κυρία Καρακώστα είπε ότι «αυτά τα έχουμε ήδη ψηφίσει, το θυμόσαστε; Μιλάτε για αυτό που ψηφίζουμε που είναι η επικύρωση για να μην ξεχνιόμαστε. Η μείωση των συντάξεων δεν είναι καινούργιο, το ίδιο και το αφορολόγητο».

Όσον αφορά τις δηλώσεις Φίλη και τη δριμεία κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση τη Δευτέρα, η κυρία Καρακώστα υποστήριξε ότι «ο Φίλης έβγαλε μια προωθητική άποψη. Αυτό που θα περισσέψει να καλύψει ορισμένες πτυχές της οικονομίας. Δεν είπε κάτι διαφορετικό».

Ερωτηθείσα για την παραχώρηση της «μακεδονικής» γλώσσας στα Σκόπια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όποια γλώσσα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, αυτή να αναγνωριστεί. Έχουμε τη γλώσσα αυτή που έχει αναγνωριστεί από το 1977, μην βάζουμε καινούργια ζητήματα». Αναρωτήθηκε, δε, «ένας που είναι στα 50 και τα 60 του θα αλλάξει τη γλώσσα του; Είναι ορισμένα θέματα που δεν είναι προς συζήτηση».

Κατά την κυρία Καρακώστα «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρξει συμφωνία». «Το erga omnes το θέλουμε γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουν κοινή ονομασία στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Αυτά δεν συζητούνται, είναι μέσα στη συμφωνία» συμπλήρωσε.

«Επιφυλαχθείτε γιατί υπάρχουν πολλοί που θέλουν να λυθεί το ζήτημα ανάμεσά τους και οι δικοί σας ακροατές που έχουν μια κατεύθυνση» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείσα, τέλος, να τοποθετηθεί για τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε «αν διαφωνήσει, διαφώνησε. Με το ζόρι να ψηφίσει κάτι που δεν θέλει δεν γίνεται».

«Πάμε μαζί μέχρι τέλος αυτού του σημείου, μέχρι το 2019 με τους ΑΝΕΛ» συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.