Ειδησεογραφικό site

Κανένα κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της καταστροφής στη Δυτική Αττική

50

Κόσμος μέσα στις λάσπες χωρίς στέγη, ρεύμα και φαγητό – Πού είναι η Πολιτεία αναρωτιούνται οι πληγέντες – Λόγια πολλά, στο σημείο της καταστροφής όμως κανείς αρμόδιος! – Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες και ο Ερυθρός Σταυρός

«Ευτυχώς που μας βοηθούν ιδιώτες και ο Ερυθρός Σταυρός. Πού είναι η Πολιτεία;». Αυτή την κραυγή αγωνίας απευθύνουν προς τους αρμόδιους κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται από τις φονικές πλημμύρες και έχουν μείνει τις τελευταίες δύσκολες ώρες, χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό και χωρίς να υπάρχει κάποιο οργανωμένο σχέδιο για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Και μπορεί ο κ. Τζανακόπουλος να είπε σήμερα στα κανάλια ότι υπάρχουν χρήματα και ταμειακή δυνατότητα για βοήθεια προς τους πληγέντες, ωστόσο μέχρι στιγμής οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς έχουν στείλει μόνο λίγα… νερά. Ανά διαστήματα βγαίνουν διάφοροι υπουργοί στα κανάλια και κάνουν εξαγγελίες, όπως ο κ. Κουρουμπλής που διέθεσε… κρουαζιερόπλοιο για τους πληγέντες, ωστόσο οι κάτοικοι το μόνο που βλέπουν είναι λάσπη και καμία οργάνωση για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή!

Κατά τα λοιπά ιδιώτες σπεύδουν να βοηθήσουν και να δώσουν τρόφιμα, ο Ερυθρός Σταυρός δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα για να βοηθήσει τους πληγέντες, ενώ ευαισθητοποιημένοι επιχειρηματίες επίσης πρόσφεραν φαγητό και νερό προς τον κόσμο που δεν είχε πού να διανυκτερεύσει. Τη δική του μάχη δίνει και ο δήμος Μάνδρας, που έχει και τα μεγαλύτερα προβλήματα, που σε συνεργασία με ξενοδοχεία της περιοχής βρίσκει καταλύματα στον κόσμο που έχει μείνει χωρίς στέγη.

Οι κάτοικοι μιλούν με οργισμένα λόγια για τους αρμόδιους στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, για την οποία σημειώνουν ότι δεν εμφανίστηκε στα σημεία της καταστροφής, και έσπευσε να κάνει μηνύσεις χωρίς να έχει η ίδια γνώση της κατάστασης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι παλεύουν μόνοι τους με νύχια και με δόντια, για να ξεθάψουν τα σπίτια τους, καθώς τα μηχανήματα που έχουν φτάσει είναι πολύ λίγα και παρόλο που οι πυροσβέστες υπερβάλλουν εαυτούς για να βοηθήσουν, είναι ελάχιστο το προσωπικό και δεν επαρκεί για τέτοιου μεγέθους καταστροφή.

Όποιος βρεθεί πάντως στις πληγείσες περιοχές αντιλαμβάνεται αμέσως ότι δεν υπάρχει κανένα οργανωμένο σχέδιο της Πολιτείας για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και οι άνθρωποι που έχουν δει να καταστρέφονται οι περιουσίες τους είναι παρατημένοι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.