Ειδησεογραφικό site

Καναδάς: Αυτός είναι ο μακελάρης που δολοφόνησε 16 ανθρώπους

40

Την δημοσιότητα είδαν φωτογραφίες του Gabriel Wortman, του ανθρώπου που σκότωσε 16 ανθρώπους στην Νέα Σκωτία στον Καναδά, προκαλώντας το μεγαλύτερο μακελειό στη σύγχρονη ιστορία της χώρας
Μάλιστα αναρτήθηκε και ένα βίντεο στα social media όπου ο Wortman εξηγεί την τέχνη της οδοντοτεχνικής, αφού ήταν ιδιοκτήτης κιόλας τέτοιου εργαστηρίου.

Ο τρόπος του, το χαμόγελό του, δεν έκαναν κανέναν τότε να φαντάζεται πως αυτός ο άνθρωπος θα εξελιχτεί σε έναν μακελάρη.

Σύμφωνα με την καναδική αστυνομία ο δράστης μεταμφιέστηκε κάποια στιγμή σε αστυνομικό, ενώ είχε κάνει μετατροπές στο αυτοκίνητό του για να μοιάζει με περιπολικό.

Ο Γουόρτμαν άνοιξε πυρ εναντίον ανθρώπων σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Σκωτία, είπαν αξιωματικοί της αστυνομίας. Η αρχηγός της αστυνομίας του Καναδά, η Μπρέντα Λάκι, δήλωσε στο CBC ότι ενημερώθηκε για τουλάχιστον 16 νεκρούς, εκτός του δράστη. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια
Σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει καμία προφανής σύνδεση ανάμεσα στον Γουόρτμαν και κάποια τουλάχιστον από τα θύματά του. Το κίνητρό του αποτελεί για την ώρα μυστήριο.

Για «μια ολέθρια μέρα για τη Νέα Σκωτία», η οποία «θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό για πολλά χρόνια» μίλησε ο Λι Μπέργκερμαν, επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της καναδικής επαρχίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.