Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: «…Θα ρίξω την κυβέρνηση αν με αφήσετε ακάλυπτο…»

86

Παγιδευμένος στο γιγαντιαίο σκάνδαλο με τον παρακρατικό και παραδικαστικό μηχανισμό, ο Πάνος Καμμένος, εκβιάζει, παραληρεί και εξακολουθεί να αυθαιρετεί.

Το μήνυμα που πέρασε στο Μαξίμου τα λέει όλα: Θα ρίξω την κυβέρνηση αν με αφήσετε ακάλυπτο και αν δεν προστατέψετε την Τζίβα και τον λιμενικό και τους υπόλοιπους που θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι διάπραξης κακουργημάτων όπως η κατάχρηση εξουσίας, σύσταση συμμορίας, απόπειρα εξαπάτησης της Δικαιοσύνης μέσω εξαγοράς μάρτυρα και ψευδούς κατάθεσης και μια σειρά ακόμα κατηγοριών.

Στο Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός και οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν να διαχειριστούν σε καθημερινή βάση τη βόμβα Καμμένου, πριν απασφαλιστεί και τινάξει στον αέρα ολόκληρη την κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, παρά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, κάλυψαν πολιτικά τον Πάνο Καμμένο.

Το ζήτημα είναι ότι οι απαιτήσεις του υπουργού Άμυνας ξεφεύγουν από τη δικαιοδοσία της κυβέρνησης.

Το Μαξίμου δεν μπορεί να σταματήσει τη δικαστική έρευνα και να συγκαλύψει το μεγάλο σκάνδαλο. Μια ενδεχόμενη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη μπορεί να προκαλέσει θύελλα με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Γι΄ αυτό στην κυβέρνηση αποφάσισαν να παρέμβουν στην υπόθεση, χρησιμοποιώντας το δόγμα της τρομοκρατίας. Επιτέθηκαν με δριμύτητα κατά της Δικαιοσύνης, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν συγκεκριμένους δικαστές που ερευνούν υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται κυβερνητικά στελέχη.

Η επιλογή της μετωπικής σύγκρουσης με τη Δικαιοσύνη δεν είναι άσχετη με το γιγαντιαίο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο Πάνος Καμμένος.

Βέβαια το αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν αλλεπάλληλα χαστούκια από τις ενώσεις δικαστών και εισαγγελέων, καθώς και από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η επίδειξη καθεστωτικής ισχύος κατέληξε σε αυτογελοιοποίηση ολόκληρης της κυβέρνησης. Τη χαριστική βολή στο Μαοϊκό δόγμα της διαρκούς επίθεσης στους θεσμούς του αστικού κράτους, το έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου είχε αποδέκτη τον ίδιο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

Γι΄ αυτό προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, το οποίο βρίσκεται εγκλωβισμένο σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Από τη μία ο Πάνος Καμμένος που απειλεί και απαιτεί προστασία, τόσο του ίδιου, όσο και όσων έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση με τον παρακρατικό μηχανισμό και από την άλλη η Δικαιοσύνη που διατράνωσε σθεναρά και αποφασιστικά την απόφασή της να μη δεχθεί καθεστωτικές πρακτικές τύπου Μαδούρου.

Το σκάνδαλο με τον παρακρατικό μηχανισμό έχει εκτροχιάσει στην κυριολεξία την κυβέρνηση και προκαλεί διαλυτικές τάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εξέλιξη στη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου κρίνει ακόμα και τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού. Ο Πάνος Καμμένος γνωρίζει πολύ καλά τις συνέπειες από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο.

Γι΄ αυτό στην παρούσα φάση επιχειρεί να προστατέψει αυτούς που δεν έχουν πολιτική ασυλία. Γιατί αν απαγγελθούν κατηγορίες στον λιμενικό και σε άλλους εμπλεκόμενους, τότε ο ίδιος όταν αλλάξει κυβέρνηση θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το ερώτημα που τίθεται στο Μαξίμου είναι μέχρι πότε η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής ομηρείας, εξαιτίας του Πάνου Καμμένου.

Στο ερώτημα αυτό απάντησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Χωρίς τον Καμμένο, δεν υπάρχει κυβέρνηση, είπε σε στενούς συνεργάτες του, που διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους για την εμπλοκή του προέδρου των ΑΝΕΛ στο γιγαντιαίο σκάνδαλο.

Το ζητούμενο τώρα είναι μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι μηχανισμοί του Μαξίμου για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο και να προστατέψουν τον Καμμένο.

Έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος έλεγε σε πηγαδάκι στην Κουμουνδούρου, ότι μερικές φορές για να προστατέψεις ένα παρακρατικό σύστημα κινδυνεύει ολόκληρη η κυβέρνηση να γίνει παρακράτος και αυτό είναι το πλέον επικίνδυνο.

Το ίδιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε την ανάγκη ο πρωθυπουργός να κρατήσει αποστάσεις από τον Καμμένο, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει να μπει και ο ίδιος στο κάδρο.

Βέβαια οι ψύχραιμες φωνές δεν ακούστηκαν από το Μαξίμου, το οποίο στην προσπάθειά του να προστατέψει τον Πάνο Καμμένο ολισθαίνει προς την εκτροπή, φτάνοντας σε σημείο να ρίχνει λάσπη και να στοχοποιεί το σύνολο της Δικαιοσύνης.

Το καθεστωτικό κρεσέντο της κυβέρνησης κατά των δικαστών δείχνει τον τρόμο και τον πανικό του Μαξίμου, για τις υποθέσεις σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται ο Πάνος Καμμένος, αλλά και στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όπως ο λιμενικός Χριστοφορίδης που εκτελούσε κατά γράμμα το συμβόλαιο που του είχε ανατεθεί από κυβερνητικό στέλεχος και επιχειρηματικά συμφέροντα με στόχο τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τώρα οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο άρχισαν να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες και απαιτούν προστασία. Το βαποράκι της πολιτικής και επιχειρηματικής μαφίας, ο λιμενικός Χριστοφορίδης, άρχισε να απειλεί ότι θα κελαηδήσει στην περίπτωση που τον αφήσουν εκτεθειμένο.

Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει όταν αρχίσει να αποκαλύπτει την πολιτική και επιχειρηματική μαφία που έστησε ολόκληρη τη συμμορία.

Εξάλλου στην πορεία θα χρειαστεί να τα ξεράσει όλα στους ανακριτές, για τα εκατομμύρια με τα οποία θα δωροδοκούσε τον Γιαννουσάκη, προκειμένου να δώσει ψεύτικη κατάθεση για τις σχέσεις του με τον μικροεφοπλιστή που του είχε υποσχεθεί πακτωλό χρημάτων και… αξιώματα και για τον επιχειρηματία που μπαινοβγαίνει στη φυλακή, στον οποίο έδινε καθημερινή αναφορά για τα πεπραγμένα του.

Εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη θα δώσει και για τις χιλιάδες ώρες παράνομων υποκλοπών, τις οποίες μόνταρε στο κατασχεμένο σκάφος που ήταν δεμένο στον Φλοίσβο και το εμπόριο προϊόντων υποκλοπών σε επιχειρηματίες, την επαφή με τους οποίους εξασφάλιζε ο γνωστός στην πιάτσα ως «Νεράιδα της κοκαΐνης».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.