Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: «Συμβούλιο γερόντων» αλά Σοβιετική Ένωση στο Μαξίμου

3.002

Δεν απέκλεισε ένταξη του Δημήτρη Κουκούτση στην ΚΟ των ΑΝΕΛ – Μόνο στην Σοβιετική Ένωση οι βουλευτές ενέκριναν νόμους που δεν είχαν δει, είπε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος

Στους… «Γέροντες» του Μεγάρου Μαξίμου, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποδίδει την κίνηση συλλογής επιστολών από τους έξι βουλευτές ο Πάνος Καμμένος.

Ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διευκρίνισε πως αναφέρεται στους Αλέκο Φλαμπουράρη και Θανάση Κρατερό, οι οποίοι, όπως είπε, είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι, αλλά λειτουργούν όπως οι κεντρικές επιτροπές του ΚΚΕ. Μόνο στην Σοβιετική Ένωση γίνονταν αυτά, τόνισε και πρόσθεσε πως «η λογική αυτή είναι πρωτόγνωρη και μου δείχνει μια ανησυχία και μια ανασφάλεια… Αυτά είναι έργα των γερόντων, του Φλαμπουράρη».

Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος στην συνέντευξή του στο Open, είπε πως μίλησε τηλεφωνικά με τον κύριο Ζουράρι, μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής: «Όταν του μίλησα μου είπε «με έχουν πάρει 50 φορές τηλέφωνο και μου ζητούν να τους γράψω μια επιστολή που να λέω πως θα ψηφίσω όσα είχαμε συμφωνήσει και με ρωτήσαν αν μπορώ να το κάνω γραπτώς για να μην υπάρχει ζήτημα με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία»».

«Ο Παπαχριστόπουλος από μόνος του, ίσως για πρώτη φορά, είχε δηλώσει ότι διαφωνώ με το κόμμα μου, και θα παραδώσω την έδρα μου, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα με το αυτοκίνητό του που προέκυψαν, αλλά εάν τηρήσει όσα υποστήριξε δημόσια, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του», πρόσθεσε και τόνισε: «Εγώ τον πίεσα να παραμείνει γιατί έντιμα είχε πει ότι θέλει να παραδώσει την έδρα του, το θέμα είναι τώρα του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Κουίκ και ή θα παραμείνει υπουργός χωρίς έδρα ή θα του ζητήσουν να πάρει προίκα μαζί του και την έδρα. Ο κύριος Παπαχριστόπουλος περιμένω να παραιτηθεί και να πάρουμε την έδρα».

«Αυτή η ομάδα του Μαξίμου που από καιρό απεργάζεται την διακοπή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και την συνεργασία με την Κεντροαριστερά», πρόσθεσε ο κύριος Καμμένος, τονίζοντας πως σε περίπτωση που του το ζητούσαν ευθέως «θα είχαμε βελούδινο διαζύγιο».

Όσον αφορά το κατά πόσον εκείνος ζήτησε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αρνήθηκε κάθε τέτοια εμπλοκή: «Για εμάς δεν υπήρχε θέμα, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ αλλαγή του κανονισμού. Σαράντα οικογένειες ζουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρέπει να έχεις ασφάλεια, είναι θέμα επιβίωσης για εμένα, εάν είμαι έρμαιο επιχειρηματιών με τους οποίους έχω συγκρουστεί δεν μπορώ να συνεχίσω στην πολιτική».

Τέλος, ο κύριος Καμμένος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από την Χρυσή Αυγή Δημήτρη Κουκούτση, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Υπάρχουν προβλήματα με την περίπτωσή του, αλλά υπάρχουν και κάποια θετικά και εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.