Ειδησεογραφικό site

Καμμένος στη Γαλλία: Δεν βγήκε λευκός καπνός για τις φρεγάτες

146

 

«Αγκάθι» για την προμήθεια των φρεγατών είναι το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας

Στη Γαλλία βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπου στο
πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Υπουργό Άμυνας της χώρας Φλοράνς Παρλύ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Πεντάγωνο, οι δύο υπουργοί έκαναν ανασκόπηση των διμερών αμυντικών συνεργασιών και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.  Στη Γαλλία βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος όπου στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, συναντήθηκε με την Υπουργό Άμυνας της χώρας Φλοράνς Παρλύ.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Πεντάγωνο, οι δύο υπουργοί έκαναν ανασκόπηση των διμερών αμυντικών συνεργασιών και συζήτησαν τρόπους ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκε και το θέμα της προμήθειας τεσσάρων (2+2) Γαλλικών φρεγατών BELHARRA.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ το οικονομικό σκέλος της αγοράς εξακολουθεί να αποτελεί το αγκάθι για την εξεύρεση λύσης.

Για την χρηματοδότηση των φρεγατών επανειλημμένα έχει τεθεί το θέμα της χρήσης των υπερκερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούνταν από τις Κεντρικές Τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, κάτι τέτοιο όμως δεν είναι στα χέρια της υπουργού Άμυνας της Γαλλίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.