Ειδησεογραφικό site

Διευκρινήσεις Καμμένου για Σόρο: Ουδέποτε είπα ότι η κυβέρνηση έλαβε χρήματα

117

«Αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση» αναφέρει ο υπουργός Άμυνας για όσα φέρεται να έχει πει για τις σχέσεις Σόρος-Κοτζιά

Εικοσιδύο ημέρες μετά τις καταγγελίες του ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου για τις σχέσεις του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την υποτιθέμενη εμπλοκή του Νίκου Κοτζιά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προέβη σε διευκρινίσεις.

«Αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση» σημειώνει ο κ. Καμμένος σε γραπτή απάντησή του σε κοινοβουλευτική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη, επιμένοντας όμως στις καταγγελίες για τις σχέσεις Κοτζιά-Σόρος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας σε σχετική ερήτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφέρει: «Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με θέμα «Σχετικά με την καταγγελία του κ. Κοτζιά περί φερόμενης δήλωσής σας στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο για δωροδοκία της Κυβέρνησης» σας γνωρίζω ότι επειδή παρατηρώ πως τα σενάρια που διακινούνται, κατά βάση από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου για προφανείς λόγους αντιπερισπασμού της κοινής γνώμης, λαμβάνουν πλέον τη μορφή κοινοβουλευτικού ελέγχου επιθυμώ να επαναλάβω και να καταστήσω σαφές ότι ουδέποτε ανέφερα ότι η Κυβέρνηση έλαβε χρήματα από τον Τ. Σόρος.

Αντιθέτως, αναφέρθηκα, στο εν λόγω άτομο, σε σχέση με συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών με εταιρία έκδοσης βίζα, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την Κυβέρνηση.

Περαιτέρω σας παραπέμπω σε δηλώσεις παρόντων, στο Υπουργικό Συμβούλιο, Υπουργών ενώ παράλληλα υπενθυμίζω ότι σε όλα τα Υπουργικά Συμβούλια τηρούνται και τα σχετικά πρακτικά.

Τέλος θεωρώ την υπόθεση περαιωθείσα και δεν πρόκειται να συνεχίσω την προσπάθεια ορισμένων να οικοδομήσουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας πάνω στις συγκεκριμένες αναφορές μου».

eggrafo01

Κεφαλογιάννης: Μας διασκεδάζουν με την εφευρετικότητα τους

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας την απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σημείωσε:

«Ο κυβερνητικός θίασος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σταματά να μας διασκεδάζει με την εφευρετικότητα του. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, αφού εμφανίζει ως ψεύτη και φαντασιόπληκτο τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά για όσα δήλωσε ο τελευταίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δεν ανήκει στην Κυβέρνηση! Μιας και αναφέρεται και στα πρακτικά του περίφημου Υπουργικού Συμβουλίου, θα είχε ενδιαφέρον να τα βλέπαμε, εκτός και αν έχουν αλλοιωθεί όπως φοβάται ο κ. Κοτζιάς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.