Ειδησεογραφικό site

Καλώς ήρθε το εμβόλιο γιατί η κανονικότητα θα αργήσει

35

Δεν θα αποστούμε από τις παραδόσεις μας. Σήμερα 2 Ιανουαρίου 2021, ευχόμαστε σε όλους τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του «Καρφιού», αλλά και στους απανταχού συνέλληνες υγεία και ευτυχία.

του Γιάννη Μιχαήλ

Η χρονιά που μας άφησε, το 2020, θα καταγραφεί στην παγκόσμια ιστορία, ως μια από τις πιο τραγικές, όλων των αιώνων, αφού θα κατατάσσεται μεταξύ εκείνων που άνοιξαν τεράστιες πληγές και διασάλευσαν το κοινωνικό status, σε όλη την υφήλιο. Έμελλε, όλοι εμείς, οι οποίοι είμαστε μάρτυρες όλων των συναρπαστικών γεγονότων, που ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά με την πανδημία του κορωνοϊού, να αποτελέσουμε για τους ιστορικούς του μέλλοντος, σημεία αναφοράς, γιατί θα είμαστε οι αψευδείς μάρτυρες, για όλα όσα βιώσαμε μέχρι σήμερα και δεν είναι γνωστό ακόμα, πότε θα λάβει τέλος αυτή η περιπέτεια, που μπορεί να χαρακτηριστεί με το μαρτύριο του Ταντάλου.

Τα όσα έχουν συμβεί στο παγκόσμιο χωριό που ζούμε είναι πασίγνωστα. Οι κοινωνίες, σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες «κλειδώθηκαν» στα σπίτια τους με κυβερνητικές εντολές, προκειμένου να ανακοπεί η διασπορά του ιοβόλου- και αγνώστου- ιού, ο οποίος, εκτός των οικονομικών συνεπειών, προκάλεσε –δυστυχώς- τον θάνατο χιλιάδων συνανθρώπων μας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Το μείζον ερώτημα, από εδώ και πέρα, είναι το τι μέλλει γενέσθαι, από εδώ και πέρα και τι άλλο θα βρούμε μπροστά μας.

Μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, για να ξεπεραστεί το ζοφερό σήμερα, μας έστειλε η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, καθώς σε χρόνο ρεκόρ, δουλεύοντας νυχθημερόν, κατάφερε να δημιουργήσει ένα εμβόλιο, το οποίο ήδη θα αξιοποιηθεί από την ιατρική κοινότητα, προκειμένου να εμβολιαστούν, όλοι οι πολίτες, για να επέλθει η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού. Αυτή είναι η αισιόδοξη πλευρά, αφού μας δίνει για πρώτη φορά, ελπίδα για να τελειώσει η δύσκολη περίοδος που διανύουμε. Υπάρχει, όμως, δυστυχώς και το αντίπαλον δέος, όπως συμβαίνει σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, το οποίο αντιτίθεται για πολλούς και διαφόρους λόγους, που θα εξηγήσουμε στην συνέχεια, όχι μόνον στην ύπαρξη του εμβολίου αλλά και στην αποτελεσματικότητά του.

Η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αναμένουν με μεγάλη προσδοκία τον εμβολιασμό, ελπίζοντας ότι θα σταματήσει το μαρτύριο που βιώνουμε. Και όλοι αυτοί που ανήκουν στην πολυπληθή κοινότητα των ορθολογιστών, πιστεύουν ακράδαντα, ότι μετά την χρήση του εμβολίου, θα επανέλθει στην ζωή μας η κανονικότητα. Η άποψη αυτή είναι σωστή, αλλά αφορά την μία πλευρά του νομίσματος. Γιατί υπάρχει και η άλλη πλευρά, την οποία δεν θα πρέπει να την αγνοήσουμε ή να την απορρίψουμε.

Κατ’ αρχάς, τι ακριβώς εννοούμε, λέγοντας «επιστροφή στην κανονικότητα». Συνηθέστατα, όταν ξεπερνάμε μια προσωπική περιπέτεια, προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε όλες τις παλιές κακές συνήθειες και να ζήσουμε μια ζωή εναργέστατη. Μετά το τέλος της πανδημίας, τι θα αναθεωρήσουμε στις ζωές μας και σε ποιό βαθμό θα αλλάξουν οι δοξασίες μας, οι συμπεριφορές μας, οι νοοτροπίες μας; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος οδηγός πλεύσης; Είναι, βέβαιον, πως όχι. Γιατί ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου, είναι ο θεός του πεπρωμένου του. Άρα και στο αύριο, θα πορευτούμε ακριβώς στην ίδια ρότα.

Να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν είμαστε πεσιμιστές και δεν πιστεύουμε στην καταστροφολογία. Απλούστατα, είμαστε με την πλευρά των ορθολογιστών, οι οποίοι απεχθάνονται να ζουν με φρούδες ελπίδες. Έτσι είμαστε απολύτως βέβαιοι, ότι μετά το τέλος της πανδημίας, το σημαντικότερο αγαθό που θα απολαύσουμε, είναι ότι θα απαλλαγούμε από τον θανατηφόρο ιό. Κατά τα άλλα, θα επανέλθουμε στον πρότερο βίο μας, στην γνωστή –και όχι νέα-καθημερινότητά μας και είναι σίγουρο, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η περιπέτεια που περάσαμε, θα είναι μόνον μια θλιβερή ανάμνηση.

Οι επιστήμονες, τους οποίους χωρίς αιδώ πολλοί αμφισβητούν –ακόμα και θλιβεροί τερατολόγοι ιερωμένοι- κινήθηκαν με διαστημικές ταχύτητες και κατασκεύασαν το εμβόλιο (δύο, τρεις εταιρείες είναι αυτές) και το προσέφεραν απλόχερα στις κοινωνίες, προκειμένου να επέλθει η συλλογική ανοσία. Αυτό το θείο δώρο, υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι όχι μόνον το αμφισβητούν αλλά και το χλευάζουν. Επιχειρούν να τορπιλίσουν την τεράστια προσπάθεια και να επιστρέψουμε στο σημείο μηδέν. Να επανέλθουμε, λοιπόν, σε μια αφετηρία σε αυτήν που χρόνια είμαστε καθηλωμένοι, περιμένοντας να διαβεί ένα αόρατο τρένο, το οποίο δεν περνάει δυστυχώς ποτέ.

Εάν δεν είχαν ανακαλυφθεί τα εμβόλια, τα οποία κάναμε, από την εποχή που ήμασταν παιδιά, θα είχαμε πεθάνει από διφθερίτιδα, τέτανο, γρίπη και άλλες ασθένειες, οι οποίες σήμερα δεν αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Τι, λοιπόν, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, όλοι αυτοί οι.. προφέσορες των καφενείων και εμφανίζονται στην δημόσια αγορά, ως δήθεν αρνητές, αλλά στην ουσία ανόητοι- αρνητές των επιστημονικών ανακαλύψεων, οι οποίες έλαβαν σάρκα και οστά μετά από ατελεύτητες ώρες έρευνας. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε ότι το εμβόλιο που θα δαμάσει τον κορωνοϊό, ήρθε ακριβώς την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας, υποφέρουν στα νοσοκομεία και πολλοί από αυτούς καταλήγουν, γεμίζοντας άφατο πόνο συγγενείς και φίλους.

Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να αδράξουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, για να σώσουμε τις ζωές των παιδιών μας, των γονιών μας, συγγενών, φίλων και συμπολιτών μας. Η μόνη διέξοδος για να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, είναι αυτή την περίοδο που αρχίζει ο μαζικός εμβολιασμός. Γι’ αυτό, ας κλείσουμε τα αυτιά μας, στους κάθε είδους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι κάθε μέρα εξαπολύουν στα φρεάτια των υπονόμων κρουνούς ανοησίας.

Ανάμεσα στο πλήθος των αθλιοτήτων που διασπείρουν, αφορά και την αμφισβήτηση του COVID- 19. Υποστηρίζουν ξεδιάντροπα, ότι δεν υπάρχει ιός (την ώρα που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να περιθάλψουν ασθενείς), ότι δεν υπάρχουν νεκροί, όταν βλέπουν ομαδικούς τάφους, ότι το εμβόλιο είναι… απάτη, γιατί η βελόνα περιέχει νεράκι. Το άκρον άωτον, όμως, της αρρωστημένης φαντασίας τους, αφορά το… τσιπάκι, που μέσω του εμβολίου, θα διοχετευθεί στον οργανισμό μας. Οι αφελείς ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι, νομίζουν ότι απευθύνονται σε ιθαγενείς της ζούγκλας. Προφανώς δεν αντιλαμβάνονται, ότι δεν χρειάζεται να μας τοποθετήσουν κανένα… τσιπάκι, γιατί όλοι το έχουμε στην τσέπη μας, καθώς είναι τοποθετημένο στο κινητό τηλέφωνο. Έτσι, οι εταιρείες τηλεφωνίας μπορούν, να ανακαλύψουν που βρίσκεσαι, άρα είναι περιττό, το τσιπάκι, να τοποθετηθεί στο χέρι του κάθε εμβολιασμένου.

Η κανονικότητα, που όλοι ευαγγελιζόμεθα, ώστε να επανέλθει στις ζωές μας, έχει απόλυτη σχέση, με την απομόνωση όλων αυτών των σαπρο- ζιζανίων, όπως αυτά που ενδημούν σε εύφορους κήπους και καρποφόρα δέντρα. Όλοι αυτοί πρέπει να αγνοηθούν πλήρως και να παραμείνουν στην μοναξιά τους, τρώγοντας τις σάρκες τους. Μόνον έτσι θα ξεκαθαρίσει το κοινωνικό τοπίο. Κάνουν μεγάλη ζημιά, επειδή διακατέχονται από μοχθηρία, αθεράπευτα καταβολικά συμπλέγματα, αγραμματοσύνη και αγένεια. Επειδή, πολλοί από αυτούς ενδημούν σε κομματικούς σχηματισμούς, έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα και επομένως ευκολότερα, μπορούν να επηρεάσουν αφελείς «της εύφορης κοιλάδας».

Εγκλωβισμένοι στον σκοτεινό λαβύρινθο του μυαλού τους, λένε όποια ασυναρτησία κατέβει σε δεδομένη στιγμή στο κεφάλι τους, προκειμένου να κάνουν γνωστή την μηδαμινότητά τους. Οι άνθρωποι αυτοί, έχουν διάφορα ψυχικά τραύματα, γι’ αυτό και μισούν την αριστεία και δεν αναγνωρίζουν επιτυχημένους επιστήμονες και μεγαλεπήβολα έργα. Είναι, βέβαια, πολύ δύσκολο να αντιπαρατεθείς μαζί τους, γιατί θα είναι μάταιο, αλλά ας ελπίσουμε στην θεωρία του Δαρβίνου, πριν από έναν αιώνα, που είχε πει ευφυώς, ότι «όσοι έχουν χαμηλό IQ θα απομονωθούν με επιλογή της φύσης».

Σήμερα που ξεκινά η νέα χρονιά, ας διατηρήσουμε- έστω και με αστερίσκους την αισιοδοξία μας. Ο καθένας από το μετερίζι του μπορεί να βοηθήσει για να αλλάξει βήμα- βήμα η ζωή μας και η καθημερινότητά μας να βρει το πραγματικό νόημα στην ζωή μας. Και μην αγνοούμε κάτι που μπορεί να είναι σημαντικό. Διανύουμε τον 21ο αιώνα και η νέα μας χρονιά είναι το 2021 μ.χ. Ίσως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Αθηναίος ιστορικός Θουκυδίδης (460- 394 π.χ) έλεγε «τοις τολμώσιν η τύχη ξύμφορος». Δηλαδή «η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς». Και πάλι καλή χρονιά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.