Ειδησεογραφικό site

Κάλυμνος: Δεν υπάρχουν κακώσεις από πτώση του φοιτητή

64

Νέα τροπή στο θρίλερ με το θάνατο του Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο . Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων έρχονται να ανατρέψουν τα μέχρι τώρα στοιχεία που μιλούσαν για πτώση του νεαρού από μεγάλο ύψος.

Ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας κ. Σωκράτης Τσαντίρης μίλησε στο protothema.gr για τα αποτελέσματα.

«Ολοκληρώθηκε η διερεύνηση της δεύτερης νεκροτομής και αφού υπάρχει πια εργαστηριακή επιβεβαίωση, δίνεται μια εικόνα διαφορετική από αυτή η οποία αρχικά αναφερόταν. Δεν υπάρχουν σοβαρές κακώσεις εσωτερικών οργάνων, δεν υπάρχουν ευρήματα τα οποία θα μπορούσαν να καταδείξουν κάποιες μετατραυματικές συνέπειες και βέβαια ο αποκλεισμός σκελετικών κακώσεων συμβατός με πτώση από μεγάλο ύψος δημιουργεί έναν ιδιαίτερο προβληματισμό σχετικά με τα αίτια και με τις συνθήκες θανάτου. Αφού μελετηθεί το σύνολο των ευρημάτων θα μας οδηγήσει τώρα σε ένα ασφαλές συμπέρασμα , μέσα στις επόμενες ημέρες», λέει στο protothema.gr.
«Η σπλήνα ήταν άθικτη και δεν είχε υποστεί ρήξη όπως ανέφερε η πρώτη νεκροτομή . Κατάγματα μακρών οστών δεν διαπιστώθηκαν. Εντοπίστηκαν πολλαπλά και θλαστικά τραύματα από θλων όργανο στο κεφάλι αλλά και στο σώμα», πρόσθεσε.

 «Ο Νίκος Χατζηπαύλου δεν έσπασε ούτε ένα δόντι»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 είχε φιλοξενήσει στο στούντιο τον χειρουργό ορθοπεδικό, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργο Σαφό, που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο να μελετήσει την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του φοιτητή.

Ο κ. Σαφός είχε πει τότε στην εκπομπή πως από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος.

«Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ατύχημα από πτώση είχε δείξει η πρώτη νεκροτομή

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 21χρονου δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά από πτώση, κάτι που αμφισβητούν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του ατυχήματος.

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος» είχε δηλώσει τότε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής που διενήργησε την πρώτη νεκροτομή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.