Ειδησεογραφικό site

Καλιφόρνια: Αναμένονται καταιγίδες που θα διευκολύνουν το έργο των πυροσβεστών

180

Οι μετεωρολόγοι βλέπουν ότι έχει αναπτυχθεί ένα «σύστημα  από καταιγίδες» πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό έχει πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει σημαντικές βροχοπτώσεις

Βοήθεια από τη «Μητέρα – Φύση» αναμένεται να πάρουν οι πυροσβέστες στην Καλιφόρνια, οι οποίοι δίνουν καθημερινή μάχη με τις φλόγες, στην πιο πολύνεκρη και πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μετεωρολόγοι βλέπουν ότι έχει αναπτυχθεί ένα «σύστημα  από καταιγίδες» πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και αυτό έχει πολλές πιθανότητες να δημιουργήσει σημαντικές βροχοπτώσεις μέσα στις επόμενες μέρες.

Αλλά παρά τις «σημαντικές βροχοπτώσεις», το γεγονός αυτό δε θα είναι αρκετό για να κατασβεστεί τελείως η φωτιά, σύμφωνα με τον Joel N. Myers, ιδρυτή και πρόεδρο της AccuWeather.

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για αρκετές βροχοπτώσεις, που θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη βόρεια Καλιφόρνια», πρόσθεσε ο Myers.

Υπενθυμίζεται ότι οι εποχιακοί άνεμοι που επικρατούν αυτή την περίοδο στην περιοχή σε συνδυασμό με την εξαιρετικά χαμηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της Camp Fire, όπως ονομάζουν οι ειδικοί τη φωτιά.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές που κατακαίνε την Καλιφόρνια των ΗΠΑ ανέρχεται στους 50.

Τα σχόλια είναι κλειστά.