Ειδησεογραφικό site

Κακοκαιρία ILINA: Συναγερμός για 9 περιοχές – Μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη

20

Σε ετοιμότητα για το πέρασμα της κακοκαιρίας ILINA έχουν τεθεί οι κρατικές αρχές με τους μετεωρολόγους και την ΕΜΥ να προειδοποιεί ότι το πιο επικίνδυνο «πέρασμα» των καταιγίδων αναμένεται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Μακεδονίας και τη Θεσσαλονίκη.

Storm Ilina 2 April 2023

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ για σήμερα Δευτέρα (3/4) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται

α) από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο

β) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο
γ) από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά
δ) από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

yetos-deftera
Τα συνολικά ύψη 24ωρου Υετού για σήμερα Δευτέρα

Μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας, εστάλη μήνυμα από το 112 εστάλη σε κατοίκους της Θεσσαλονίκης.
«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών», σημειώνεται στο μήνυμα που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα των Θεσσαλονικέων

Σημειώνεται ότι λόγω των νοτιάδων που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο οι θερμοκρασίες δεν θα πέσουν σημαντικά και γιαυτό τα χιόνια θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδος.

Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται με χρωματικό δείκτη οι περιοχές που προβλέπονται υψηλές τιμές βροχόπτωσης με βάση τον δείκτη EFI .

fi
O δείκτης EFI ( Extreme Forecast Index) για τη Δευτέρα

 

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζονται την Τρίτη (04-04-2023) α) μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη γ) και τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

yetos-triti
Τα αναμενόμενα ύψη βροχής για αύριο Τρίτη (

Τα σχόλια είναι κλειστά.