Ειδησεογραφικό site

Καφαντάρη: Για την εκτεταμένη καταστροφή στην Μάνδρα και τους δέκα θανάτους φταίνε τα ακραία φαινόμενα

49

Σε ακραία φαινόμενα που οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή απέδωσε την εκτεταμένη καταστροφή στην Δυτική Αττική και τους δέκα θανάτους η κυρία Χαρά Καφαντάρη με παρέμβασή της στην Βουλή σπεύδοντας παράλληλα να επισημάνει πως στην Βόννη διεξάγεται η κρίσιμη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής έχουμε οκτώ θύματα (σ.σ. αυτή ήταν η επίσημη καταγραφή την ώρα της τοποθέτησής της) και οφείλουμε να εκφράσουμε ως Βουλή τα συλλυπητήρια μας και την βαθιά θλίψη» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Και πρόσθεσε η κυρία Καφαντάρη: «Οφείλουμε επίσης να δράσουμε για να είναι παρών ο κρατικός μηχανισμός και να μην πάρει κι άλλες διαστάσεις η καταστροφή. Τελικά τα ακραία φαινόμενα που είναι και συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πρέπει  η πολιτεία να τα αντιμετωπίσει για να μην υπάρχουν ανθρώπινα θύματα. Είναι ευκαιρία μιας και αυτή την περίοδο διεξάγεται η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Βόννη».

Η τοποθέτηση της κυρίας Καφαντάρη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Χρήστου Κατσώτη από το ΚΚΕ ο οποίος επισήμανε: «Εξοργίζετε τον κόσμο όταν μιλάτε για κλιματικά φαινόμενα ενώ οι ευθύνες σας είναι εγκληματικές. Τα αντιπλημμυρικά έργα ήταν αναγκαία στην περιοχή και δεν τα κάνατε. Εξοργίζετε τον κόσμο όταν λέτε ακραία καιρικά φαινόμενα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.