Ειδησεογραφικό site

Kαι τον Σεπτέμβριο έσπασε ρεκόρ κίνησης επιβατών, το «Ελ. Βενιζέλος»

41

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο αερολιμένας Αθηνών οι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν και τον Σεπτέμβριο την χώρα καταγράφοντας αφίξεις ρεκόρ για την εποχή, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις ακόμη και για επέκταση της τουριστικής σεζόν.
Στην αυξητική τάση που σημείωσε ο φετινός Σεπτέμβρης έχουν συμβάλει αμφότερες οι αεροπορικές εταιρείες Aegean Airlines και Ryanair που με τις προσφορές εισιτηρίων σε χαμηλότερες τιμές, έχουν δώσει σημαντική ώθηση στον εσωτερικό τουρισμό, που τα τελευταία χρόνια είχε πληγεί εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Βέβαια το ενδιαφέρον των τουριστών για την Αθήνα ήταν αυξημένο φέτος σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Δεν ήταν λίγα δε τα δημοσιεύματα που τόνιζαν κατά καιρούς πως: οι τουρίστες επιστρέφουν και πάλι στην Αθήνα, σημειώνοντας έτσι την μεγάλη ζήτηση που είχε φέτος η πρωτεύουσα.
Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου συνέχισε σε ανοδικούς ρυθμούς με τις αφίξεις στην Αθήνα να καταγράφουν ποσοστά ρεκόρ για την εποχή.
Με αύξηση σε ποσοστό 22,9% έκλεισε ο φετινός Σεπτέμβριος παρουσιάζοντας αύξηση τόσο στις αφίξεις εσωτερικού (25,8%) όσο και σε αυτές του εξωτερικού (21,5%).
Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αφίξεις από το εσωτερικό: 551.827 προσγειώθηκαν τον περασμένο μήνα στο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι δεν ξεπέρασαν τους 438.531.
Σε αυξητική ρυθμούς όμως κινήθηκαν και οι αφίξεις από το εξωτερικό. Στον αερολιμένα Αθηνών προσγειώθηκαν τον φετινό Σεπτέμβριο 188.997 περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι. Πιο αναλυτικά τον ίδιο μήνα του 2013 η Αθήνα υποδέχτηκε 880.465 αισθητά λιγότερους σε σχέση με τον ίδιο μήνα τη φετινή χρονιά που τα στοιχεία του αεροδρομίου κατέγραψαν 1.069.462 επιβάτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.