Ειδησεογραφικό site

JP Morgan: Η Ελλάδα κέρδισε λίγο χρόνο αλλά το ρίσκο των capital controls αυξάνεται

21

Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η πιθανότητα επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα εκτιμά η JP Morgan με νέα της έκθεση, η οποία όπως τονίζει απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν στην Ελλάδα.

Αν και σύμφωνα με το βασικό σενάριο της επενδυτικής τράπεζας, η Ελλάδα θα καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, προτού απαιτηθεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις, όπως η επιβολή capital controls, ωστόσο, αυτό είναι μια πιθανότητα που αυξάνεται συνεχώς.

«Το μέτρο των capital controls συνιστά έναν μηχανισμό που ωθεί την Ελλάδα πιο κόντα στη συμφωνία με τους δανειστές, παρά στην έξοδο από το ευρώ», σχολιάζουν οι αναλυτές της JP Morgan.

Σύμφωνα με τους ίδιους η Ελλάδα με την ομαδοποίηση των δόσεων κατάφερε να κερδίσει λίγο χρόνο για να διαπραγματευτεί ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο είναι πιθανό να περιλαμβάνει και μια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους.

Μάλιστα, όπως τονίζουν η κρίσιμη ημερομηνία για τη χώρα μας είναι πλέον τα τέλη Ιουνίου γιατί τότε πρέπει να καταβάλλει τη συνολική δόση του 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ ενώ σημειώνεται ότι τότε λήγει κι επίσημα η τετράμηνη παράταση που δόθηκε με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου

Τα σχόλια είναι κλειστά.