Ειδησεογραφικό site

Ιβάνοφ: Ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών

180

Την επιλογή της πλειοψηφίας των πολιτών να απέχουν από το δημοψήφισμα χαιρέτισε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφμ, μία ημέρα μετά την προσφυγή στις κάλπες.

Οπως εκτίμησε το δημοψήφισμα απέτυχε, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί το αποτέλεσμα και τον Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Η πραγματικότητα είναι πως το χθεσινό δημοψήφισμα απέτυχε και αυτοί που ισχυρίζονται το αντίθετο ας μην προσπαθήσουν να παραποιήσουν την πραγματικότητα» πρόσθεσε.

«Στο χθεσινό δημοψήφισμα, ο λαός απέρριψε τη Συμφωνία των Πρεσπών και εξέφρασε τη διαφωνία του με βιαστικές και επιζήμιες αποφάσεις,που εγκρίθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει επιτευχθεί εθνική συναίνεση. Η σιωπηρή πλειοψηφία ήταν αυτή που αποφάσισε. Το μποϊκοτάζ είναι η φωνή εκείνων που είναι υποτιμημένοι και δεν ακούγονται» ανέφερε ακόμη.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σημείωσε ακόμη ότι η βούληση της συντριπιτικής, όπως είπε, πλειοψηφίας των ψηφοφόρων να απέχουν από το δημοψήφισμα πρέπει να γίνει σεβαστή απ΄ όλους και ζήτησε από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ να αναλάβει τις ευθύνες της για το «αποτυχημένο δημοψήφισμα».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.