Ειδησεογραφικό site

Ιταλία: Aδέλφια χάκαραν τα email των Ντράγκι, Ρέντσι και Μόντι

6

Oι ιταλικές αρχές συνέλαβαν σήμερα τα δύο αδέρφια – Δημιούργησαν κακόβουλο λογισμικό κακόβουλο που επηρέασε τους λογαριασμούς χιλιάδων email και τους επέτρεψε την πρόσβαση σε αυτούς

Στη σύλληψη του 45χρονου Τζούλιο Οτσιονέρο και της 48χρονης αδελφής του, Φραντσέσκα Μαρία Οτσιονέρο, προχώρησαν οι ιταλικές αρχές σήμερα με την κατηγορία της κλοπής κρατικών μυστικών και παράνομου χάκινγκ.

Τα δύο αδέρφια χάκαραν χιλιάδες λογαριασμούς email, μεταξύ άλλων του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και των πρώην πρωθυπουργών της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και Μάριο Μόντι.

«Χάκαραν δεκάδες χιλιάδες λογαριασμούς email, ανάμεσά τους τραπεζιτών, επιχειρηματιών, ακόμη και αρκετών καρδιναλίων του Βατικανού», δήλωσε ο Ρομπέρτο Ντι Λεγκάμι, επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, που έκανε την έρευνα, στο Reuters.

Ο Τζούλιο Οτσιονέρο δημιούργησε το κακόβουλο λογισμικό που επηρέασε τους λογαριασμούς email και του επέτρεψε την πρόσβαση σε αυτούς, σύμφωνα με τον Ντι Λεγκάμι. Τα email χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια από τον ίδιο για να κάνει επενδύσεις με βάση τις πληροφορίες που συγκέντρωνε.

Ο λογαριασμός του Μάριο Ντράγκι στην Κεντρική Τράπεζα Ιταλίας, όπου ήταν επικεφαλής πριν αναλάβει το «τιμόνι» της ΕΚΤ, αλλά και το email του Ρέντσι όσο ήταν πρωθυπουργός της χώρας ήταν ανάμεσα σε εκείνους που επηρεάστηκαν από το κακόβουλο λογισμικό, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης. Σε αυτό δεν γίνεται αναφορά για τον λογαριασμό του Ντράγκι στην ΕΚΤ. Επίσης, χάκαραν και τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στο πανεπιστήμιο Bocconi, όπου εργαζόταν, αλλά και τη Γερουσία.

Σύμφωνα με το υλικό που έχει ήδη κατασχεθεί στη Ρώμη, περίπου 18.000 λογαριασμοί ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί, ενώ βρέθηκαν περίπου 2.000 κωδικοί πρόσβασης των χρηστών.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών, κατόπιν αιτήματος του δικαστηρίου της Ρώμης, έχει κατασχέσει τους διακομιστές. Αυτοί θα σταλούν πίσω τις επόμενες ημέρες, αλλά θα χρειαστεί χρόνος προτού να μπορέσουν να αναλυθούν οι πληροφορίες που περιέχουν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.