Ειδησεογραφικό site

#IstandWithRussia: Το hashtag για τη στήριξη της Ρωσίας στα social media

23

Μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης στην Ρωσία, στον νεκρό πιλότο και στην οικογένειά του, στέλνουν χρήστες των social media, από όλο τον κόσμο, μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F16 στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, την Τρίτη.

Οι χρήστες με το hashtag #IstandWithRussia, αναρτούν μηνύματα συμπαράστασης μαζί με την ρωσική σημαία και την αρκούδα, ένα από τα εθνικά σύμβολα της Ρωσίας και γράφουν: «Ο πιλότος πέθανε σαν ήρωας», «Ρωσία, η μόνη χώρα που θέλει να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος» και καταδικάζουν την ενέργεια της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό.

Ένας χρήστης αναφέρει στην γαλλική γλώσσα: «Quand la défaite est interdite, la victoire est certaine !», δηλαδή, «όταν η ήττα απαγορεύεται, η νίκη είναι βέβαιη».

Τα μηνύματα είναι γραμμένα σε αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά και σε άλλες γλώσσες,  πράγμα που αποδεικνύει την ευρύτητα της στήριξης προς την Ρωσία από χρήστες από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα, έχει δημιουργηθεί και το hashtag #NotGoingToTurkey, με το οποίο οι χρήστες καλούν τους τουρίστες να μην επισκέπτονται πλέον την Τουρκία. Επίσης, με το ίδιο hashtag οι χρήστες των social media καλούν τον κόσμο να μην αγοράζει ρούχα και τρόφιμα τουρκικής προέλευσης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.