Ειδησεογραφικό site

Ισόβια στον Μάντσεν για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Γουόλ

62

Το δικαστήριο επέβαλε στον εφευρέτη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης – Αφού βασάνισε και δολοφόνησε τη δημοσιογράφο στο υποβρύχιό του, διαμέλισε το πτώμα της

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδίκασε δικαστήριο της Κοπεγχάγης τον εφευρέτη Πήτερ Μάντσεν, για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, αποκαλύφθηκε ο αποτρόπαιος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε ο εφευρέτης το 30χρονο θύμα του. Αφού την βασάνισε και τη δολοφόνησε, διαμέλισε το πτώμα της. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του ότι ο θάνατός της προήλθε από ατύχημα δεν έγιναν δεκτοί.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Μάντσεν είχε σχεδιάσει να σκοτώσει τη δημοσιογράφο, είτε προκαλώντας της ασφυξία, είτε κόβοντας το λαιμό της.

Διαμελισμένα κομμάτια του σώματος της δημοσιογράφου βρέθηκαμμ στη θάλασσα στις 21 Αυγούστου 2018, 11 μέρες αφότου του πήρε συνέντευξη στο υποβρύχιό του.

Η δημοσιογράφος έκανε μια ιστορία για την επιχείρηση του Μάντσεν και για τελευταία φορά την είδαν το βράδυ της 10ης Αυγούστου, όταν επιβιβάστηκε μαζί του στο υποβρύχιό του.

Ο φίλος της σήμανε συναγερμό την επόμενη ημέρα, καθώς δεν είχε επιστρέψει από το ταξίδι. Ο Μάντσεν διασώθηκε από τη θάλασσα, καθώς το υποβρύχιό του βυθίστηκε την ίδια ημέρα. Η αστυνομία θεωρεί ότι σκόπιμα προκάλεσε τη βύθισή του.

Ακρωτηριασμένα μέλη της δημοσιογράφου εντοπίστηκαν στις 21 Αυγούστου από ένα ποδηλάτη. Ωστόσο, άλλα μέλη της, όπως το κεφάλι και τα πόδια της, εντοπίστηκαν από τους δύτες στις 6 Οκτωβρίου.

Μετά τη σύλληψή του, ο Μάντσεν, άλλαξε πολλές φορές την απολογία του για το τι συνέβη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.