Ειδησεογραφικό site

Εισαγγελέας Εφετών: Παραπομπή του Μαρτίνη σε δίκη για τα δωρεάν νοσήλια

40

Να παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των δωρεάν νοσηλίων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» ο Ανδρέας Μαρτίνης, ζητεί με πρότασή του προς το συμβούλιο Εφετών ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης. Την υπόθεση με τα δωρεάν νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν» την περίοδο 2007 – 2010, είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» με εκτενές δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του «Ερρίκος Ντυνάν» είναι το μοναδικό πρόσωπο για το οποίο ζητείται η παραπομπή σε δίκη. Και αυτό διότι φέρεται να ενεργούσε μόνος του αποφασίζοντας  ο ίδιος εξ ολοκλήρου για το ποιος θα νοσηλευόταν και με ποιο, ενίοτε μηδαμινό, κόστος.

Στην πρότασή του, ο κ. Πεπόνης ζητεί να διατηρηθούν όροι που έχουν επιβληθεί στον αποφυλακισθέντα 75χρονο Ανδρέα Μαρτινη, ο οποίος βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω βεβαρημένης υγείας. Οι όροι αυτοί είναι οι εξής: Απαγόρευση εξόδου από την χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.
Όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας  ανάμεσα στα δεκάδες πρόσωπα που νοσηλεύθηκαν στο «Ερρίκος Ντυνάν» χωρίς ποτέ να πληρώσουν τα νοσήλιά τους, συγκαταλέγονται πρώην πρωθυπουργοί και στενοί  συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

Οι γενναίες εκπτώσεις στα νοσήλια των «επωνύμων» φέρονται να έφταναν ακόμη και το 100%. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο. Το αποτέλεσμα από αυτές τις πρακτικές ήταν να ζημιωθεί το νοσοκομείο για τις δωρεάν νοσηλείες των 51 προσώπων με 1,75 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σε πόρισμα που έφτασε στη Δικαιοσύνη καταγράφονται συνολικά 8.106 περιπτώσεις δωρεάν ή με έκπτωση νοσηλείας. Το σύνολο του κόστους των νοσηλίων για αυτές τις περιπτώσεις ανέρχεται στα 22 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, από όλες αυτές τις περιπτώσεις, 51 πρόσωπα με κοινωνική και κοινωνική επιφάνεια δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις να νοσηλευτούν δωρεάν, προκαλώντας τη ζημία των 1,75 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρότασή του ο κ. Πεπόνης, αναφέρει όλα τα ονόματα των προσώπων που έχουν νοσηλευτεί στο «Ερρίκος Ντυνάν». Κανένα από τα πρόσωπα αυτά δεν αντιμετωπίζει κάποια κατηγορία.

Υπενθυμίζεται τέλος πως ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει ένα ακόμη ανοιχτό δικαστικό μέτωπο, καθώς έχει παραπεμφθεί σε δίκη και για την υπόθεσης της Hospitalia International, εταιρείας ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, για μίζες στην προμήθεια υλικού για το «Ερρίκος Ντυνάν».

Τα σχόλια είναι κλειστά.