Ειδησεογραφικό site

Υπόθεση ΟΛΠ: Υπογράφεται σήμερα η σύμβαση – Στις 12 στο Μαξίμου και παρουσία Τσίπρα

82

Η «πρώτη φορά Αριστερά» βάζει τέλος σε ένα σίριαλ που ξεκίνησε ουσιαστικά από το 2008

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου θα πέσουν σήμερα (στις 12 το μεσημέρι) οι υπογραφές για την παραχώρηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ στην κινεζική COSCO στη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει της συμφωνίας το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί μέσα στην 5ετία, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ. Το δημόσιο διατηρεί το 23% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και 3 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την μεταβίβαση του 16% ενώ μετά την μεταβίβαση του 16%, το Δημόσιο θα παραμένει με 7% και μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση ενός σίριαλ που ξεκίνησε το 2008 επί Κώστα Καραμανλή – και καταλυτικό ρόλο στην επίσπευση του διαγωνισμού διαδραμάτισε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, πάλαι ποτέ υπερασπιστής της δημόσιας περουσίας, ο οποίος βοήθησε στην αναχαίτιση των αντιδράσεων εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση επί εποχής Αλέξη Τσίπρα, η οποία η οποία «πολεμήθηκε» όσο καμία άλλη από τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.