Ειδησεογραφικό site

Υπόθεση Δώρας Ζέμπερη: Τι αποκαλύπτει η έκθεση των πραγματογνωμόνων

35

 

Η έκθεση πραγματογνωμοσύνης από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών η οποία αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση τηςδολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη έπειτα και από τους τελευταίους ισχυρισμούς του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Όπως προκύπτει από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, το DNA του Εμμανουήλ Σοροπίδη βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και συγκεκριμένα σε χαρτοπετσέτες όπου εμφανίζονται μίγματα γενετικών στοιχείων του θύτη και του θύματος.

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως σύμφωνα με την έκθεση βρέθηκε DNA στα νύχια και στο μπουφάν της 32χρονης εφοριακού το οποίο δεν έχει ταυτοποιηθεί αφήνοντας έτσι ανοιχτό και το ενδεχόμενο εμπλοκής και τρίτων προσώπων στη υπόθεση.
«Υπάρχει η πραγματογνωμοσύνη από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΔΕΕ όπου αναφέρει ότι βρέθηκε το DNA του κατηγορουμένου στον τόπο του εγκλήματος και συγκεκριμένα σε χαρτοπετσέτες. Αυτό σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως οι φωτογραφίες που υπάρχουν που δείχνουν ότι πωλείται το κινητό της άτυχης κοπέλας αμέσως μετά τη δολοφονία αλλά και η ομολογία του δράστη αμέσως μετά την πράξη ενώπιον των αστυνομικών αρχών και στη συνέχεια στον ανακριτή, σημαίνει ότι δράστης της δολοφονίας είναι αυτός ανεξάρτητα αν μετά έχει προσπαθήσει να διαστρεβλώσει τα όσα ήδη έχει ομολογήσει. Επίσης από την ανωτέρω πραγματογνωμοσύνη έχει αναφερθεί ότι βρέθηκε γενετικό υλικό στα νύχια της κοπέλας. Το δείγμα το οποίο υπάρχει δεν ήταν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορεί να γίνει περαιτέρω ανάλυση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί αυτό να ταυτοποιηθεί», αναφέρει o δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης εφοριακού, Απόστολος Λύτρας.

Όπως σημειώνει ο ίδιος από την πλευρά τους έχουν ζητήσει: «Να κληθεί πραγματογνώμονας από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, που είναι και το αρμόδιο τμήμα που έκανε την πραγματογνωμοσύνη, ώστε να δώσουν περαιτέρω εξηγήσεις για το ανωτέρω θέμα που έχει προκύψει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η θέση μας είναι ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση δεν εμπλέκονται άλλοι, είτε συνεργοί είτε ηθικοί αυτουργοί. Η ανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να είμαστε παρά πολύ προσεκτικοί».

Ακόμη ο Απόστολος Λύτρας διαμηνύει πως έχει αιτηθεί και έχει γίνει δεκτό από τις ανακριτικές αρχές να κληθούν νέοι μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για τις φημολογούμενες απειλές που δεχόταν η Δώρα Ζέμπερη.

«Ζητήσαμε από τον κύριο ανακριτή να εξεταστούν ως μάρτυρες συγκεκριμένα άτομα τα οποία ενδεχομένως μπορούν να βοηθήσουν στο αν η άτυχη κοπέλα δεχόταν απειλές στον χώρο εργασίας της. Όλα τα ανωτέρω αιτήματά μας έγιναν δεκτά από τον κύριο ανακριτή και περιμένουμε τις εξελίξεις», εξηγεί.

Δείτε την έκθεση  

Τα σχόλια είναι κλειστά.