Ειδησεογραφικό site

Υπολογιστές μέσα στον ανθρώπινο εγκέφαλο θα φτιάξουν υπερανθρώπους μέχρι το 2029!

39

Σε 12 χρόνια θα είμαστε υπεράνθρωποι,  πιο έξυπνοι, και  πιο δυνατοί.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο διευθυντής του τμήματος Μηχανικής της Google,  Ρέι Κούρτσβάιλ , που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, έχει κάνει ήδη 147 προβλέψεις κι έχει επαληθευτεί κατά 86%, τότε αρχίζουμε να μπαίνουμε στο προχωρημένο μυαλό του.

Ο επιστήμονας που λαμβάνει 150 χάπια την ημέρα για να ξεγελάσει το θάνατο, θεωρεί τον εαυτό του μελλοντολόγο και όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», προέβλεψε ότι, η τεχνολογική μοναδικότητα – όπως αποκαλεί το φαινόμενο των υπερανθρώπων-  θα μπορούσε να συμβεί το 2029.

Σε ομιλία του στο Όστιν του Τέξας, o Κουρτσβάιλ τόνισε  πως το 2029, οι υπολογιστές θα έχουν ανθρώπινο επίπεδο νοημοσύνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι υπολογιστές να αποκτούν ανθρώπινη νοημοσύνη και να λαμβάνουν θέση μέσα… στο μυαλό μας .

«Η εμφύτευση υπολογιστών στον ανθρώπινο εγκέφαλο δεν είναι απλώς ένα μελλοντικό σενάριο», τόνισε ο Κουρτσβάιλ προσθέτοντας πως, με βάση το τι συμβαίνει σήμερα, η τάση αυτή θα επιταχυνθεί.

Επεσήμανε ακόμη πως οι μηχανές μας έχουν ήδη κάνει πιο έξυπνους, όπως ακριβώς και η χρήση κινητών τηλεφώνων.
Ωστόσο, το στέλεχος της Google δεν ανησυχεί για την απειλή που εγκυμονούν τα ευφυή ρομπότ για την ανθρωπότητα.

«Από το 2029 ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα διασυνδέεται με μηχανήματα. Στον εγκέφαλο θα τοποθετούνται νανομηχανές με την βοήθεια των οποίων θα σκεφτόμαστε πιo έξυπνα και θα είμαστε δυνατοί»,πρόσθεσε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.