Ειδησεογραφικό site

ΥΠΕΞ: Οι δηλώσεις Κοτζιά για το σκάνδαλο Novartis διαστρεβλώθηκαν

46

Ανακοίνωση, με την οποία επιτίθεται κατά όσων διαστρέβλωσαν, όπως υποστηρίζει, τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis εξέδωσε νωρίτερα το γραφείο τύπου του υπουργού Εξωτερικών.

Επί της ουσίας το γραφείο του υπουργού σημειώνει ότι ουδέποτε ο υπουργός εξωτερικών είπε ότι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση θα πρέπει να αποδείξουν την αθωώτητα τους και μιλά για διαστρέβλωση των δηλώσεων του υπουργού προκειμένου να χτίστεί ένα σαθρό οικοδόμημα αθλιοτήτων και ψόγων σε βάρος του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Υπουργού Εξωτερικών, η οποία δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα υπουργείου Εξωτερικών αλλά διακινήθηκε μόνο μέσω του κρατικού ΑΠΕ, αναφέρει:

«Κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ευχή του, από τη διερεύνηση της υπόθεσης, να μην αποδειχθεί εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι «ουδείς καταδικάζεται εκ των προτέρων». Επιπλέον, εξαρχής τόνισε ότι «δεν προτίθετο να κάνει σχόλια δικαστικού χαρακτήρα», καθώς επίσης ότι, «εάν κάποιος είναι αθώος, θα πρέπει να αποδοθεί ξανά στην κοινωνία ως αθώος. Εάν κάποιος είναι ένοχος πρέπει να γίνει κάθαρση». Για το σκοπό αυτό δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει στη Βουλή την πρόταση για σύσταση ανακριτικής επιτροπής.

Αντί να βλέπουν τις δηλώσεις του συνολικά, διάφοροι τιμητές επιχειρούν, στο βωμό του μικροπολιτικού οφέλους, να χτίσουν ένα σαθρό οικοδόμημα αθλιοτήτων και ψόγων προς τον Υπουργό Εξωτερικών, απομονώνοντας μέρος των δηλώσεών του και διαστρεβλώνοντας το νόημά τους. Καλό θα ήταν να αφουγκραστούν τον ελληνικό λαό, ο οποίος, μετά από δεκαετίες σκανδάλων κατασπατάλησης και υπεξαίρεσης χρημάτων του, απαιτεί την ουσιαστική διερεύνηση σκανδαλωδών υποθέσεων, την κάθαρση και την εδραίωση ενός πολιτικού συστήματος που, όχι μόνο θα φαίνεται, αλλά και θα είναι όντως τίμιο, άμεμπτο και μακριά από σκάνδαλα και χρηματισμούς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.