Ειδησεογραφικό site

ΥΠΕΞ: Ανεύθυνη και ακατανόητη η επίθεση στο Γαλλικό Ινστιτούτο

36

Το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την οργή και τον αποτροπιασμό του για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στη Θεσσαλονίκη

Την οργή και τον αποτροπιασμό του για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ κάνει λόγο για ανεύθυνη και ακατανόητη ενέργεια, «η οποία σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να πλήξει τη βαθιά ριζωμένη φιλία της Ελλάδας και της Γαλλίας και τη μακρά παράδοση συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των γραμμάτων και του πολιτισμού».

Όπως, υπογραμμίζει, οι ελληνικές αρχές δεν πρόκειται να ανεχθούν τα ιδρύματα φιλίας και πολιτισμού να γίνουν θύματα βαρβαρότητας και προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι επιτέθηκαν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, επί της Λεωφ. Στρατού 2Α’ και με ξύλινα ρόπαλα και πέτρες, έσπασαν τη γυάλινη είσοδο του κτιρίου, ενώ άδειασαν κι έναν πυροσβεστήρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.