Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Πάνω από 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό το Σαββατοκύριακο

130

Δύο ημέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό – Η επιχείριση «Πιστός Πατριώτης» έχει στόχο να μπλοκάρει τους μετανάστες

Περισσότεροι από 7.000 στρατιωτικοί των ΗΠΑ θα βρίσκονται «έως το τέλος του Σαββατοκύριακου» στα σύνορα με το Μεξικό, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Πιστός Πατριώτης που στόχο έχει να εμποδίσει τις μεταναστευτικές ροές από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που ζητούν άσυλο στις ΗΠΑ.

Η τοποθέτηση 7.000 στρατιωτικών γίνεται δυο μέρες πριν τις ενδιάμεσες εκλογές, κι ενώ στην προεκλογική συζήτηση το μεταναστευτικό ζήτημα κυριάρχησε.

Οι στρατιωτικοί θα τοποθετηθούν σε τρεις πολιτείες που συνοδεύουν με το Μεξικό, δηλαδή την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και το Τέξας.

Ο αριθμός ανταποκρίνεται στις ανακοινώσεις που έχουν ήδη γίνει: την αποστολή στα σύνορα 5.239 στρατιωτών, που θα ενωθούν με 2.100 εφέδρους της Εθνοφρουράς που είχαν ήδη αναπτυχθεί εδώ και αρκετούς μήνες, διευκρίνισε σήμερα ο Μάικλ Κούτσαρεκ, ο εκπρόσωπος τύπου της Βόρειας Διοίκησης του αμερικανικού στρατού (Northcom), που επιβλέπει την επιχείρηση.

Αρχικά, οι ενισχύσεις θα λάβουν θέση στις βασικές στρατιωτικές βάσεις των πολιτειών που αφορά η επιχείρηση, κυρίως στην αεροπορική βάση Ντέιβις- Μόνθαν (Αριζόνα), τις ναυτικές βάσεις του Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) και Κόρπους Κρίστι (Τέξας) και τη βάση του σώματος των Πεζοναυτών στο Καμπ Πέντλετον στην Καλιφόρνια.

Ωστόσο, οι τελικές θέσεις τους δεν έχουν προς το παρόν καθοριστεί, διευκρίνισε ο Κούτσαρεκ στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με έναν αξιωματικό του Πενταγώνου, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, 1.000 στρατιώτες έφθασαν σήμερα στο Μακάλεν (Τέξας), έναν από τους βασικότερους συνοριακούς σταθμούς με το Μεξικό.

Έχουν αναλάβει αποστολές επιμελητείας, μεταξύ αυτών να εγκαταστήσουν σκηνές «για τους στρατιώτες μας» επισήμανε ο Κούτσαρεκ, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση σχετικά με το ενδεχόμενο να στηθούν σκηνές για τους μετανάστες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.