Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Ο Τραμπ «αναθεωρεί» τα μέτρα Ομπάμα για την κλιματική αλλαγή

37

Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος

Με μία υπογραφή σε εκτελεστικό διάταγμα, ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε όλα τα μέτρα που είχε αποφασίσει ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τις δεσμεύσεις από τη Διάσκεψη του Παρισιού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος έκανε πράξη τις εξαγγελίες του, καθώς στον προεκλογικό του λόγο είχε δηλώσει ευθέως πως δεν θα υποστηρίξει τα μέτρα για την αντιμέτωπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Όπως δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, τίθενται υπό αξιολόγηση το σύνολο των μέτρων που είχε λάβει ο προκάτοχός του, καθώς προτεραιότητά του είναι η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας και δη στον τομέα των ορυκτών καυσίμων.

Το αρχικό πλάνο περιλαμβάνει την αναθεώρηση του σχεδίου ενέργειας Clean, το οποίο είχε υπογράψει ο Μπαράκ Ομπάμα, περιορίζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα.

Όπως τόνισαν οι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου, το σχέδιο Ομπάμα είχε προκαλέσει μεγάλες νομικές περιπέτειες στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς έθιγε ένα ικανό ποσοστό επιχειρήσεων που ενεργοποιούνται στον τομέα της παραγωγής ενέργειας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.