Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Υπέγραψε το νέο αντιμεταναστευτικό διάταγμα ο Τραμπ – Εκτός λίστας το Ιράκ

33

Στην υπογραφή του νέου αντιμεταναστευτικού διατάγματος προχώρησε τη Δευτέρα (6/3) ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβάνοντας στη λίστα έξι μουσουλμανικές χώρες και ειδικότερα τις Ιράν, Συρία, Υεμένη, Σουδάν, Σομαλία και Λιβύη.

Το νέο διάταγμα θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 16 Μαρτίου. Η προηγούμενη εκδοχή του διατάγματος, που υπογράφτηκε στις 27 Ιανουαρίου, είχε στόχο να κλείσει τα σύνορα επί πολλούς μήνες στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών και σε όλους τους πρόσφυγες. Ένας ομοσπονδιακός δικαστής ανέστειλε την εφαρμογή του στις 3 Φεβρουαρίου.

Η βασική αλλαγή είναι πως το Ιράκ δεν θα αποτελεί πλέον μέρος των χωρών που πλήττονται από πλήρη απαγόρευση. «Το Ιράκ δεν είναι πλέον στον κατάλογο, λόγω των ενισχυμένων διαδικασιών επαλήθευσης και των μέτρων που έλαβε για τη διαβίβαση πληροφοριών», εξήγησε νωρίτερα η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ.

Ωστόσο, οι μόνιμοι κάτοικοι των Ηνωμένων Πολιτειών (οι κάτοχοι πράσινων καρτών), καθώς και οι κάτοχοι βίζας, θα προστατεύονται σαφώς στο νέο διάταγμα, είπε τόνισε η Κόνγουεϊ.

Η ίδια, δήλωσε πως οι Σύροι πρόσφυγες θα έχουν στο εξής την ίδια μεταχείριση όπως και οι υπόλοιποι πρόσφυγες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.