Ειδησεογραφικό site

ΗΠΑ: Επτά γυναίκες στην επικοινωνιακή ομάδα του Μπάιντεν

53

Δύο κοκκινομάλλες θα έχουν κεντρικό ρόλο -η μία εκ των οποίων- η Τζέν Ψάκη, ομογενής η οποία κατείχε πολύ σημαντικές θέσεις τα χρόνια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα

Tην επικοινωνιακή μαεστρία των γυναικών εμπιστεύεται τυφλά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν διορίζοντας σε θέσεις -κλειδιά στο γραφείο Τύπου επτά κυρίες, οι περισσότερες με διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Οι δύο γυναίκες που θα βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του Μπάιντεν είναι δύο κοκκινομάλλες:

Η 38χρονη Κέιτ Μπεντιγκφιλντ, με το λευκό δέρμα και τα πράσινα μάτια και η 41χρονη ομογενής Τζεν Ψάκη με το αβίαστο χαμόγελο.

psaki_color_large_2018
H 41χρονη ομογενής Τζεν Ψάκη
kate12
Η 38χρονη Κέιτ Μπέντιγκφιλντ

Το γραφείο επικοινωνίας του Τζο Μπάιντεν θα αναλάβει η Κέιτ Μπέντινγκφιλντ, το «νούμερο δύο» στην διεύθυνση επικοινωνίας στην προεκλογική εκστρατεία του 77χρονου Δημοκρατικού, όπως γράφει το ΒΒC.

Η Ελληνοαμερικανίδα Τζεν Ψάκη, που είχε διετελέχει διευθύντρια επικοινωνίας επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν.

Η κοκκινομάλλα Ψάκη, με το κοντό καρέ , είναι 41 ετών. Γεννήθηκε στο Κονέκτικατ κι έχει ιρλανδικές, ελληνικές (από την Μεσσηνία) και πολωνικές ρίζες. Ήταν ένα από τα έμπιστα στελέχη στην κυβέρνηση Ομπάμα.

Ο πατέρας της ασχολήθηκε με την αγορά των ακινήτων και ήταν ιδιοκτήτης 2 εταιρειών πριν συνταξιοδοτηθεί.

Η Τζένιφερ φοίτησε στο Κολέγιο William & Mary, από όπου και αποφοίτησε το 2001 και ουσιαστικά την καριέρα της το 2001, δουλεύοντας στις καμπάνιες των Δημοκρατικών .

Στην καμπάνια για το χρίσμα του προέδρου του Τζον Κέρι το 2004, η Ψάκη κατείχε την θέση της Επικεφαλής εκπροσώπου Τύπου.

Το 2008 για την προεδρική καμπάνια του τότε γερουσιαστή Μπάρακ Ομπάμα, κατείχε την θέση της Τύπου και μετείχε σε όλα τα ταξίδια.

Μετά την νίκη του Ομπάμα, η Ψάκη τον ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου και τον Δεκέμβριο του 2009 προήχθη σε αναπληρώτρια Διευθύντρια Επικοινωνίας, θέση την οποία κατείχε μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου του 2011. Άφησε την θέση της στον Λευκό Οίκο για να γίνει πρώτη Αντιπρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος στο γραφείο των Δημοσίων Σχέσεων στην Ουάσινγκτον της Global Strategy Group.

Είναι επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, μητέρα δύο παιδιών, και δεινή κολυμβήτρια.

Ακόμη, έχει διακριθεί στο ύπτιο με την ομάδα της, όπως αναφέρει το βιογραφικό της.

Η Ψάκι ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι αυτή η επικοινωνιακή ομάδα είναι «η πιο διαφορετική ομάδα στην ιστορία και αποτελείται επίσης από έξι μητέρες μικρών παιδιών».

«Είμαι περήφανος που ανακοινώνω σήμερα την πρώτη ομάδα επικοινωνίας του Λευκού Οίκου που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε δήλωση.

«Αυτοί οι καταρτισμένες, ,με εμπειρία στην επικοινωνία, φέρνουν διαφορετικές προοπτικές στο έργο τους και μια κοινή δέσμευση για την καλύτερη οικοδόμηση αυτής της χώρας.»

Οι δύο κορυφαίες εκπρόσωποι Τύπου της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις θα είναι οι Σιμόν Σάντερς και η Ασλει Ετιέν.

Σε αντίθεση με τις θέσεις του υπουργικού συμβουλίου, το γραφείο Τύπου δεν απαιτεί έγκριση από την Γερουσία.

Άλλες γυναίκες που θα πλαισιώνουν το γραφείο Τύπου του Μπάιντεν είναι:

– Η Αφροαμερικανίδα Καρίν Ζαν Πιερ, θα διατελέσει ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν. Έχει διατελέσει στην κυβέρνηση Ομπάμα ως πολιτική διευθύντρια στο γραφείο πολιτικών υποθέσεων του Λευκού Οίκου.

karine12
Καρίν Ζαν Πιερ

– Η Πίλι Τόμπαρ, πρώην διευθύντρια για τα ισπανόφωνα ΜΜΕ του ηγέτη της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ, θα αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

pili12
Πίλι Τόμπαρ

– Η Ασλει Ετιέν, πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι , θα αναλάβει διευθύντρια Επικοινωνίας της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις.

Ashley-Etienne-Tout
Ασλει Ετιέν

– Η Αφρομερικανίδα Σιμόν Σάντερς, με τα μεγάλα βαμμένα νύχια, ανώτερη σύμβουλος στην εκστρατεία του Μπάιντεν, θα είναι η ανώτερος σύμβουλος της Καμάλα Χάρις.

simopn23
Σιμόν Σάντερς

– Η Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, η οποία διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην αντιπροέδρου (Μπάιντεν) και διευθύντρια Επικοινωνίας , θα υπηρετήσει ως διευθύντρια Επικοινωνίας της εν αναμονή «Πρώτης Κυρίας », Τζιλ Μπάιντεν.

ET-Elizabeth-Alexander-2
Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ

Τα σχόλια είναι κλειστά.