Ειδησεογραφικό site

Ινδονησία: Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων

223

Στους 1.234 αυξήθηκαν οι νεκροί – Τα συνεργεία διάσωσης επικεντρώνουν τις προσπάθειες τους στα ερείπια του ξενοδοχείου Roa Roa όπου τουλάχιστον 50 άτομα βρίσκονταν εντός του οκταώροφου κτιρίου, την ώρα της τραγωδίας

Σε μια σκηνή, δίπλα στα χαλάσματα του ξενοδοχείου Roa Roa στην πόλη Παλού της Ινδονησίας, οι συγγενείς και φίλοι των ενοίκων που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια αναμένουν με αγωνία νέα από τους δικούς τους, την ώρα που οι ομάδες διάσωσης δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Τέσσερις ημέρες μετά τον σεισμό των 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που έπληξαν τη νήσο Σουλαουέζι, μονάχα τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια του ξενοδοχείου. Οι διασώστες έχουν ανασύρει επίσης εννέα σορούς.

Περίπου 50 άνθρωποι υπολογίζεται ότι βρίσκονταν εντός του οκταώροφου κτιρίου, την ώρα της τραγωδίας.

Με τη βοήθεια συσκευών ανίχνευσης ήχου οι ομάδες έρευνας και διάσωσης προσπαθούν να εντοπίσουν οποιονδήποτε ήχο που πιθανόν προέρχεται από εγκλωβισμένους επιζώντες.

«Χρησιμοποιούμε ανιχνευτές ήχου που μπορούν να εντοπίσουν τις φωνές και τα χτυπήματα. Μας παίρνει χρόνο αλλά το κάνουμε για λόγους ασφαλείας, για τους επιζώντες και τους άνδρες μας» δήλωσε ο επικεφαλής των ομάδων διάσωσης Άγκους Χαριόνο.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές που προκάλεσε ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι που έπληξε την Παρασκευή την Ινδονησία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι νεκροί ανέρχονται στους 1.234 ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες και χιλιάδες αυτοί που έχουν μείνει άστεγοι.

Δείτε φωτογραφίες από την καταστροφή:

indonesia12
indonesia13
indonesia14
indonesia1_2
indonesia5
indonesia8
indonesia9
indonesia10

indonesia11

Τα σχόλια είναι κλειστά.