Ειδησεογραφικό site

Ινδία: Δύο νεκροί από αιματηρές διαδηλώσεις για ένα σφαγείο αγελάδων

137

Σκοτώθηκαν ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής – Πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει τα σφαγεία αγελάδων μετά την άνοδο του εθνικιστικού Bharatiya Janata Party

Ταραχές ξέσπασαν στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της βόρειας Ινδίας με αφορμή ένα υποτιθέμενο σφαγείο αγελάδων. Από τις βίαιες συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους ένας αστυνομικός και ένας διαδηλωτής. Σύμφωνα με το BBC, μέλη δεξιών ινδουιστικών οργανώσεων συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

H αστυνομία έκανε χρήση βίας καθώς το πλήθος φέρεται να πυρπόλησε το αστυνομικό τμήμα και μια σειρά οχημάτων που ήταν σταθμευμένα έξω από αυτό.

Ένας 18χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε ενώ ένας ακόμη αστυνομικός τραυματίστηκε.

Οι αγελάδες θεωρούνται ιερό ζώο από την ινδουιστική πλειονότητα των κατοίκων της χώρας. Πολλές πολιτείες έχουν απαγορεύσει τα σφαγεία αγελάδων μετά την άνοδο του εθνικιστικού Bharatiya Janata Party (BJP) στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ινδίας το 2014.

Σύμφωνα με το BBC, η λεγόμενη «επαγρύπνηση για τις αγελάδες», βρίσκεται σε άνοδο και έχει οδηγήσει σε αρκετούς θανάτους κατά τα τελευταία χρόνια. «Η τοπική αστυνομία πληροφορήθηκε για σφαγείο αγελάδων και ξεκίνησε αμέσως να ερευνά το ζήτημα», δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος της περιοχής Anuj Jha.

«Σύντομα όμως κόσμος στην περιοχή απέκλεισε τους δρόμους και ξεκίνησε να λιθοβολεί την αστυνομία.» Ο Anuj Jha πρόσθεσε πως ο αστυνομικός Subodh Kumar Singh πέθανε στις ταραχές που ακολούθησαν.

Δεν είναι σαφές αν το υποτιθέμενο σφαγείο τελικά υπάρχει, ενω η αστυνομία ερευνά το συμβάν ώστε να εντοπίσει τους υποκινητές της βίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.