Ειδησεογραφικό site

Independent: Η ανασφάλεια από την κρίση χρέους στην Ελλάδα «σκοτώνει» τις επιχειρήσεις

30

Την αβέβαιη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω της κρίσης και της καθυστέρησης επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές τονίζει σε άρθρο του ο Independent.

Η ηλεκτρονική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας στέκεται ιδιαίτερα στις χιλιάδες επιχειρήσεις που στηρίζονταν στην αλλαγή της κυβέρνησης για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει φανεί.

Αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το αβέβαιο αυτό κλίμα είναι «προμήνυμα θανάτου» για τις μικρές επιχειρήσεις.

«Η έναρξη του καλοκαιριού στην Αθήνα συνήθως συνοδεύεται από τους Έλληνες να πλημμυρίζουν τους δρόμους , κάνοντας τα ψώνια τους, πίνοντας τον καφέ και το ποτό τους ή τρώγοντας. Αυτή τη χρονιά όμως τα καταστήματα είναι άδεια. όσο μεγαλώνει η κρίση χρέους στη χώρα, όλο και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις περιορίζονται.

Με την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ριζοσπαστική προσέγγισή του στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, οι αμφιβολίες ως προς το αν η Αθήνα μπορεί να φτάσει σε μια συνολική συμφωνία έχουν αυξηθεί.

Η κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη για την ικανότητά της να πετύχει μια συμφωνία με τους πιστωτές της έως τις 31 Μαΐου, όμως με κάθε δήλωση βεβαιότητας τις τελευταίες ημέρες, έρχεται και μια προσεκτική απάντηση από την ευρωπαϊκή πλευρά. Την Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα εξοφλήσει τα 304 εκατ. ευρώ που οφείλονται στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, την ώρα που η επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε ότι μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μια πιθανότητα.

Ο κόσμος έχει μείνει να αναρωτιέται αν η χώρα θα μείνει φερέγγυα και μέλος της ΕΕ. Και αυτό το αβέβαιο κλίμα είναι προμήνυμα «θανάτου» για χιλιάδες επιχειρήσεις που είχαν γαντζωθεί από την ελπίδα αλλαγής μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.