Ειδησεογραφικό site

Ίμια: Στεφάνι από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο

2.987

Στην περιοχή έπλεε η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού

Αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο τελέστηκε χθες, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πόθιας Καλύμνου, στη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή του πριν από 23 χρόνια στην κρίση των Ιμίων, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλυμνίων. Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών του νησιού.

Μετά το πέρας των τελετών στο νησί της Καλύμνου, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε με ιδιωτικό σκάφος τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όπου έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, του αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης επιχείρησε να προσεγγίσει τα Ίμια και παραμένει μέχρι και αυτή την ώρα άγνωστο εάν είχε ενημερώσει τις αρχές για την πρόθεσή του. Στην περιοχή έπλεε η κανονιοφόρος «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τα Ίμια, ο κ. Χατζημάρκος έγραψε: «Ένα στεφάνι στον υγρό τάφο των Ιμίων είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες-υπερασπιστές του ελληνικού μας Αιγαίου. Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε».

Ο Γιώργος Χατζημάρκος συμπλήρωσε την ανάρτησή του με μια φωτογραφία. Σε αυτην απεικονίζεται ο ίδιος με την πλάτη στο φακό να χαιρετά προς την πλευρά του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή, ενώ διακρίνεται να επιπλέει και το στεφάνι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.