Ειδησεογραφικό site

Ιλχάν Αχμέτ: Απειλές κατά του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ από τους «Τούρκους Δυτικής Θράκης»

77

Απειλές ακόμα για τη ζωή του δέχθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ μετά από δήλωσή του.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ μίλησε για το το ρόλο που πρέπει να έχει ένας διπλωμάτης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο ρόλο του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου.

Η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ
Χαρακτηριστικά τόνισε στο ραδιόφωνο της Κομοτηνής Χρόνος o Ιλχάν Αχμέτ:

«Η αποστολή του διπλωμάτη είναι να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών, να ενισχύσει την οικονομική διπλωματία και αυτόματα να εξυπηρετήσει κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή.

Η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικού υπαλλήλου δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον κάθε τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς την μειονότητα, λόγω και της Συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί ως ένα σημείο ομαλό.

Από εκεί και μετά όμως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Ό, τι ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο δεν είναι σύννομο».

Οι απειλές που δέχθηκε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Φωνή της Ροδόπης», η ανάρτηση που χαρακτηρίστηκε ως απειλή κατά της ζωής του βουλευτή προέρχεται από τον Φερούχ Οζκάν, ο οποίος έχει απασχολήσει ξανά στο παρελθόν το πανελλήνιο με τις προκλητικές του δηλώσεις.

Ο τελευταίος, με καταγωγή από την Κομοτηνή, παρουσιάζεται ως πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Αυτόνομης Συνόδου Διαπραγμάτευσης Δυτικής Θράκης» και στο πρόσφατο παρελθόν είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει μέχρι και «διαπραγμάτευση» για «ειδικό καθεστώς» στην ελληνική Θράκη!

Στην ανάρτηση του, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Ιουνίου, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ευχόμαστε το έλεος του Θεού στην πολιτική ζωή του Ιλχάν Αχμέτ. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έσπασαν την πένα του Ιλχάν Αχμέτ. Σας ευχόμαστε μια υγιή ζωή όσο και να βλέπετε τα λάθη που έχετε κάνει στην επόμενη ζωή σας».

Στο πλευρό του βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν οι Γ. Παπανδρέου, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Κατρίνης, Κώστας Σκανδαλίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ανδρέας Τσούνης, Θανάσης Γκλαβίνας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρει συγκεκριμένα: «Ευχαριστώ θερμά τον πρώην Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και συνάδελφο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, Γιώργο Παπανδρέου, για την στήριξη προς το πρόσωπό μου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την Θράκη εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου, με πίστη στην δημοκρατικές μας αρχές για να δίνουμε λύσεις στις ανάγκες των συμπολιτών μας.

»Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λοβέρδο που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μου, τον Μιχάλη Κατρίνη, τον Κώστα Σκανδαλίδη, τον Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Ανδρέα Τσούνη, τον Θανάση Γκλαβινα , Μανώλη Χριστοδουλακη και Παύλο Χριστίδη που επικοινώνησαν μαζί μου είτε με δημόσιες παρεμβάσεις τους έδωσαν τον τόνο στα όσα καινοφανή για τα πολιτικά μας ήθη λαμβάνουν χώρα στη Θράκη αυτές τις μέρες».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.