Ειδησεογραφικό site

Ιερώνυμος: «Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν Ιεραρχία, Σύνοδος και εφημέριοι»

2.976

Τι συζήτησαν στη συνάντησή τους ο Αρχιεπίσκοπος με την υφυπουργό  Κατερίνα Παπακώστα

«Δεν θα γίνει τίποτε αν δεν συναινέσουν η Ιεραρχία, η Σύνοδος και οι εφημέριοι» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στη συνάντηση που είχε με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο, για να του κατάθεσει τις προτάσεις της για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στις άρρηκτες σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας τονίζοντας πως η ίδια ως πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, αλλά και ως βουλευτής: «Χαιρέτισα την έναρξη του διαλόγου, ώστε να λυθούν ζητήματα που μας απασχολούν σχεδόν έναν αιώνα. Μπορούμε να συμπορευτούμε με διακριτούς ρόλους σεβόμενοι ο ένας τον ρόλο του άλλου».

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι «δεν θα γίνει τίποτε αν δε συναινέσουν οι εφημέριοι -δε θελουμε με τίποτε να χάσουν τα δικαιώματα τους-, δεν θα γινει τίποτε αν δεν το δεχτεί η Σύνοδος, η Ιεραρχία, η Πολιτεία».

Μίλησαν, επίσης, για τα νέα καθήκοντα της υφυπουργού η οποία δήλωσε πως καταβάλλουν μία σημαντική προσπάθεια οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς».

Τα σχόλια είναι κλειστά.