Ειδησεογραφικό site

Ηχηρό «άδειασμα» Ξανθού σε Πολάκη

64

Ένα ηχηρό «άδειασμα» επεφύλαξε ο Ανδρέας Ξανθός στον Παύλο Πολάκη αναφορικά με την πρόσφατη ανάρτησή με το «τσιμπούσι» σε φιλικό σπίτι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή του στο libre.gr ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ άδειασε τον πρώην υφυπουργό Υγείας για τη συγκεκριμένη ανάρτηση λέγοντας:

«Οσοι έχουμε δημόσιους ρόλους αυτήν την περίοδο, οφείλουμε με τις δηλώσεις και τις πράξεις μας να συμβάλλουμε στην κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών, γιατί αλλιώς τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας δεν θα είναι αποτελεσματικά».
Παράλληλα, συνεχίζοντας στη γραμμή στήριξης τόσο του Σωτήρη Τσιόδρα όσο και της Επιτροπής Επιστημόνων, ο κ. Ξανθός έκανε λόγο για επιστημονική επάρκεια του κ. Τσιόδρα και συνολικά της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων η οποία δεν αμφισβητείται στα σοβαρά.

Ξανθός: Να περιφρουρηθεί το κύρος των ειδικών
«Έχουμε υποχρέωση όλοι, ειδικά αυτή την κρίσιμη ώρα που χρειάζεται συλλογική κοινωνική ευθύνη, να περιφρουρηθεί το κύρος και η αξιοπιστία των ειδικών και να αντιστραφεί το κλίμα συνωμοσιολογίας, σκοταδισμού, ανορθολογισμού και αντιεπιστημονικής ρητορικής, που, όπως όλο τον κόσμο, έχει αντιδραστικό και ακροδεξιό πρόσημο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τη φετινή επέτειο του Πολυτχνείου, ο Ανδρέας Ξανθός σημειώνει ότι προφανώς δεν είναι σαν τις προηγούμενες καθώς η πανδημία και το lockdown αλλάζουν αναγκαστικά τα δεδομένα και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα τιμήσουν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας. «Η κυβέρνηση όμως βρήκε την ευκαιρία, με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία, να επιδείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι στο δημοκρατικό και αριστερό κόσμο και στις ευαισθησίες του, διολισθαίνοντας στην αστυνομοκρατία και στην εδραίωση «καθεστώτος εξαίρεσης» από τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών», καταλήγει

Τα σχόλια είναι κλειστά.