Ειδησεογραφικό site

Ιαπωνία: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα

44

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 34 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Manie – Διακόπηκαν για λόγους ασφαλείας τοπικές συγκοινωνίες – Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τρίτη στην Ιαπωνία, κοντά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, οι οποίες είχαν καταστραφεί από μεγάλο τσουνάμι, που προκλήθηκε επίσης από σεισμό.

Στην προκειμένου περίπτωση δεν τίθεται θέμα τσουνάμι. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 42 χιλιόμετρα και ήταν υποθαλάσσιος, με επίκεντρο 34 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Namie.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματίες στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο διεκόπησαν ορισμένες τοπικές συγκοινωνίες με τρένο, περισσότερο για λόγους ασφαλείας.

Ο μεγάλος σεισμός που είχε προκληθεί στις 11 Μαρτίου 2011, είχε προκαλέσει τη δημιουργία ενός τεραστίου τσουνάμι, το οποίο προσέκρουσε με σφοδρότητα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Φουκουσίμα, με συνέπεια την καταστροφή ενός μεγάλου μέρους και τη διαρροή ραδιενεργών υλικών.

Τον Νοέμβριο, στην ίδια περιοχή, είχε σημειωθεί σεισμός 6,9 Ρίχτερ, προκαλώντας τσουνάμι ενός μέτρου, το οποίο ωστόσο, δεν προκάλεσε περαιτέρω ζημιές, παρά τον πανικό που είχε δημιουργήσει στους ντόπιους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.